Turiningas pusdienis Rokiškyje

Jau ne pirmą kartą kartu su 6-os klasės vadove Rima Pužaite rengdamos išvyką šios klasės mokiniams į jos turinį integruojame ir profesinį orientavimą- ugdymo karjerai kompetencijų plėtimą, sudarome mokiniams galimybes susipažinti su darbo pasauliu, kuo įvairesnėmis profesijomis bei sėkmės istorijomis.

Rokiškio dvare

Šį kartą mokiniai vyko į Rokiškį – lankėsi Rokiškio dvare, čia įsikūrusiame Rokiškio krašto muziejuje ir šio miesto baseine. Edukaciniame užsiėmime ,,Grafo Konstantino gyvūnų medžioklė“ mokiniai buvo supažindinti ne tik su dvaro istorija ir jo savininkų – grafų Tyzenhauzų giminės ir jos turtų likimu, bet ir grafo Konstantino Tyzenhauzo kasdieniais užsiėmimais, laisvalaikio pomėgiais, grafo kaip mokslininko – ornitologo gyvenimo keliu ir nuopelnais šiai mokslo šakai.

Ekskursija su baseinos priežiūros specialistu

Itin nekantriai mokiniai laukė apsilankymo baseine. Čia moksleiviai susipažino su baseino veikla, jo teikiamomis paslaugomis, šioje įstaigoje dirbančiais darbuotojais, jų pareigomis, darbo aplinka ir sąlygomis. Kartu su baseino priežiūros specialistu mokiniai lankėsi baseino užkulisiuose – apžiūrėjo po baseinu esančias erdves, pagalbines patalpas, išsiaiškino, kaip vanduo patenka į baseiną, susipažino su baseino ir vandens valymo procesu, stebėjo, kaip veikia automatizuota  baseino priežiūros sistema.

Vandenyje - smagiausia

Po ekskursijos baseine mokiniai gerino savo emocinę sveikatą – mėgavosi baseino vandens procedūromis ir taip tądien dalyvavo fizinio ugdymo pamokoje. Be to, mokiniai turėjo galimybę pabendrauti su baseino vadovu ir vadybininku, užduoti jiems rūpimus klausimus.

Smagu visiems kartu pietauti

Užsukę į piceriją ,,Pipirini“ ne tik gardžiai papietavome... galėjome stebėti padavėjų darbą, džiaugtis jų paslaugumu, maloniu ir greitu mūsų grupės aptarnavimu.

Išvykos dalyvių vardu dėkoju Rokiškio krašto muziejaus edukatorei Santai už pažintį su Rokiškio dvaro savininkais, baseino vadybininkui Donatui Puidokui už pagalbą organizuojant pažintinį vizitą į baseiną, baseino direktoriui Vitalijui Jociui ir baseino priežiūros specialistui Dainiui Serdžikauskui už nuoširdų bendravimą su mokiniais. Dėkojame gimnazijos administracijai už sudarytas sąlygas keliauti, pažinti ir patirti. 

Jovita Vainikevičiūtė, karjeros specialistė

Dalinuosi 6 kl. mokinių įspūdžiais:

Buvo įdomu sužinoti apie paskutinius dvaro savininkus Pšezdeckius, jų turtus ir kaip tarnai juos išsaugojo grafams palikus dvarą. Nustebau, kad grafas Konstantinas buvo toks garsus mokslininkas ir sukaupė didelę paukščių iškamšų kolekciją. Be to, jis labai mėgo medžioklę, tyrinėjo gamtą ir padarė daug svarbių darbų gamtos mokslui.

Supratau, kad jeigu nori dirbti baseine, turi mokytis. Vadybininkas, baseino priežiūros specialistas ir baseino direktorius papasakojo, kad jie turi aukštąjį išsilavinimą. Pamačiau, kaip baseinas atrodo iš apačios, kiek ten daug įvairių vamzdžių, kaip į baseiną patenka vanduo ir kaip veikia baseinas. Sužinojau, kad vasarą baseinas daug pramogų organizuoja Rokiškio miesto paplūdimyje. Man labai patiko išvyka, ypač sužinoti apie baseiną ir jo darbuotojus.

Laurynas

Aš sužinojau, kaip atrodo baseino įranga ir kaip valomas vanduo, kaip viskas veikia. Dabar žinau, kad jis turi pratekėti pro stiklo granules. Jos yra labai didelėse talpose. Baseinas yra labai didelis, jame telpa 250 m³ vandens, o  vandens temperatūra 27 ºC. Baseino prižiūrėtojas papasakojo, kaip dirba, kokia yra jo darbo diena. Man labai patiko maudytis ir nardyti.

Kajus K.

Man ši ekskursija patiko. Daug sužinojau apie Rokiškio dvarą, grafų Tyzenhauzų ir Pšezdeckių gyvenimo istoriją. Gidė Santa paaiškino, ką reiškia būti grafu ir kaip grafai gyveno ir ilsėjosi. Apžiūrėjau, kaip atrodo grafo Konstantino darbo kabinetas. Sužinojau, kad jis labai domėjosi gamta ir ją tyrinėjo. Be to, turėjome atlikti užduotį – rasti grafo Konstantino daiktus.

Rokiškio baseine buvo taip pat labai įdomu ir linksma. Čia ne tik maudžiausi, bet ir pamačiau neįprastą baseino vaizdą – įvairiausius vamzdžius, talpas su stiklo granulėmis, daug elektronikos. Supratau, kad baseino prižiūrėtojas turi suprasti techniką, kad galėtų pataisyti tai, kas sugenda. Baseino prižiūrėtojas parodė mums robotą, kuris valo baseiną bei specialų vežimėlį, kuris naudojamas neįgaliesiems įkelti į baseiną. Baseine gali lankytis ir neįgalūs žmonės. Norėčiau daugiau tokių ekskursijų, kur galėčiau daug sužinoti. 

Bijūnas

Buvo puiki diena. Važiuodama stebėjau gamtą –augalus, medžius ir džiaugiausi saule. Rokiškio dvare mus pasitiko labai maloni gidė Santa, kuri papasakojo Rokiškio dvaro istoriją, atskleidė grafo Konstantino indėlį gamtos mokslui – papasakojo apie jo paukščių iškamšų kolekciją, kuri yra Vilniaus universitete. Smagiai atlikome užduotis - gavę lapą su nuotraukomis, grafo Konstantino daiktais, turėjome juos surasti, sužinoti, kas tai per daiktai ir juos nufotografuoti. Ieškojome daiktų visuose trijuose aukštuose, tad labai gerai ištyrinėjome visus eksponatus. Geriausiai atlikę užduotis gavo prizus. Atvykus į baseiną mus svetingai pasitiko jo darbuotojai – baseino direktorius, vadybininkas, kasininkė ir baseino priežiūros specialistas. Sužinojau, kad čia dirba net 18 darbuotojų, dauguma baigę aukštuosius mokslus. Pamačiau visą baseino ,,virtuvę“ – sužinojau, kaip valomas vanduo, pats baseinas, kaip prižiūrima tvarka baseine. Klausinėjome apie darbo laiką, atlyginimą, sužinojome, kad darbuotojai kartą per savaitę baseinu gali pasinaudoti nemokamai.

O po ekskursijos ir patys  nėrėme  į didįjį baseiną ir šėlome jacuzzi... Gerai pasportavę užsukome į piceriją ,,Pipirini“. Čia mus aptarnavo dvi padavėjos. Supratau, kad padavėjos darbas yra nepaprastas -  reikia greitai suktis ir labai mandagiai aptarnauti lankytojus.

Ugnė

 

Autorius:
Jovita Vainikevičiūtė, karjeros specialistė

Nuotraukų autorius(-iai):
Jovita Vaininkevičiūtė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos