Apie studijas KTU ir kitas galimybes

Lapkričio 10 d. (penktadienį) gimnazijoje lankėsi buvusi jos mokinė, dabar Kauno technologijos universiteto (KTU) antrojo kurso studentė Viltė Razmanavičiūtė. Ji susitiko su II –IV g klasių mokiniais, kuriems pristatė studijų galimybes KTU (šios aukštosios mokyklos fakultetus, studijų programas) bei Junior BEC (KTU studentų organizaciją) renginį – konkursą – moksleiviams skirtas inžinerines varžybas.

Viltė papasakojo gimnazistams apie savo studijas KTU, sprendimą studijuoti taikomąją chemiją, atliekamus eksperimentus laboratorijose bei karjeros perspektyvas baigus šią studijų programą, atsakė į mokiniams rūpimus klausimus. Jų būta įvairių... Ir apie didžiausius sunkumus pradėjus studijas, dalykus, kurie motyvuoja tobulėti ir siekti pažangos, savanorystės patirtis, laiko bei finansų planavimą ir pan.

Gimnazijos viešnia - Viltė Razmanavičiūtė - KTU studentė

Sužinota ne tik studijų apie galimybes, bet ir apie įvairias bakalauro ir vientisųjų studijų studentams siūlomas specialias ugdymo programas, skirtas papildomoms studento  kompetencijoms įgyti, studentų organizacijas (jų universitete net 22), meno kolektyvus, universiteto aplinkas.

Viltė yra BEST Kaunas organizacijos, rengiančios inžinerines varžybas -  konkursą JBECK, narė, kuriame dalyvauti ir išbandyti savo jėgas ji pakvietė ir gimnazijos mokinius. Kaip tikino Viltė, tai – konkursas, kuriame svarbios visai ne matematikos žinios, o dalyvių išradingumas, kūrybiškumas bei inžinerinis mąstymas. Ji paaiškino konkurso  esmę, eigą, užduotis, registracijos į konkursą tvarką bei konkurso taisykles.

JBEC - inžinerinis konkursas moksleiviams

Naudodama Kahooth programėlę susitikimo pabaigoje Viltė savo klausytojams surengė trumpą apklausą,  o išsiaiškinusi geriausiai klausiusius ir daugiausiai žinančius apie studijas KTU bei inžinerijos konkursą, apdovanojo pačios pasirūpintais prizais. Viltė tikisi, kad šis susitikimas paskatins mokinius dalyvauti konkurse, o dalyvavusius domėtis inžineriniais mokslais, naujausiomis technologijomis bei verslo pasaulio inovacijomis.

Viktorinos nugalėtojams - prizai

Dėkojame Viltei už gražią iniciatyvą – surengti susitikimą su mokiniais, jų  padrąsinimą gruodžio 7-tą dieną dalyvauti JBEC rengiamame inžinerijos  konkurse, nuotaikingą ir įkvepiantį informacijos pateikimą apie tobulėjimo ir karjeros galimybes KTU. Ačiū už prizus.

Su susitikimo dalyviais - IIIg kl. mokiniais

Linkiu Viltei įgyvendinti savo užsibrėžtus tikslus, toliau dalintis savo pozityvumu ir energija su kitais, o  mokiniams prisiminti susitikime nuskambėjusį Viltės gyvenimo moto ,,Kuo daugiau darai, tuo daugiau padarai“.

Jovita Vainikevičiūtė, karjeros specialistė   

Nors ir neketinu rinktis inžinerijos studijų, man šis susitikimas buvo naudingas. Juk sužinojau dar apie vieną aukštąją mokyklą - KTU, jo struktūrą, kokioms sritims jis ruošia specialistus ir ką jis siūlo savo studentams. Labai sudomino platforma BEST, kurioje dalyvauja šis technologijos universitetas ir vienija įvairių šalių šios srities universitetus. Įdomu buvo sužinoti apie Viltės studijų patirtį, eksperimentus, kuruos ji atlieka laboratorijose, galimybes, kurias jai suteiks KTU įgytas išsilavinimas. Man buvo nauja, kad universitete yra studentai – mentoriai, kurie padeda naujai įstojusiems jaunuoliams.

Ypač visiems buvo smalsu išgirsti apie inžinerinį konkursą, kuriame gali dalyvauti visi vyresnių klasių moksleiviai. Manau, paskaita buvo naudinga mokiniams, kurie galvoja apie aukštąjį išsilavinimą, ypač tiems, kurie svajoja susieti savo ateitį su  inžinerijos mokslais. Be to, smagiai dalyvavome  studentės surengtoje viktorinoje.

Mindaugas, IV g kl. mokinys

Penktadienį dalyvavau susitikime su buvusia gimnazijos mokine Vilte. Paskaitoje daug sužinojau apie Kauno technologijos universiteto studijų programas ir galimybes užsiimti visuomenine veikla. Dabar žinau, kad KTU turi net 9-is fakultetus, iš kurių aštuoni yra Kaune, o vienas Panevėžyje, be to, universitetas turi (ED) papildomo ugdymosi programas (ED): gifted, guided, skilled, discovered, wanted, united, inspired ir activated. Taigi, pasirinkimas papildomai tobulinti savo kompetencijas yra labai platus. Mums, moksleiviams, Viltė pristatė ir papasakojo apie studentų organizaciją – BEST Kaunas (Board of European Students of Technology) ir pasiūlė dalyvauti šios organizacijos rengiamame konkurse JBEC  - moksleiviams skirtose inžinerinėse varžybose. Džiaugiamės, kad visai nebūtina puikiai išmanyti fiziką ar matematinius skaičiavimus norint jame dalyvauti. Supratau, kad svarbiausia čia kūrybiškumas, gebėjimas spręsti problemas ir komandinis darbas, tad jau sudarėme klasės komandą, kuri norėtų dalyvauti šiame konkurse. Paskaita pakeitė mano požiūrį apie mokymąsi universitete. Buvo tikrai įdomu.

Ugnė Asipauskiatė, IV g kl. mokinė

Džiaugiuosi susitikusi su  Kauno technologijos universiteto antro kurso studente Vilte Razmanavičiūte, studijuojančia chemiją ir iš pirmų lūpų sužinojusi apie studentišką gyvenimą, mokymosi mokykloje ir universitete skirtumus, studentų organizacijas, galimybes saviraiškai ir mokslinei  veiklai. Suintrigavo studentų organizacijos BEST Kaunas rengiamas inžinerijos konkursas moksleiviams - JBEK, kuriame dalyvauti Viltė pakvietė ir mus. Na, o smagiausia dalis – Kahooth žaidimas – mūsų žinių pasitikrinimas! Geriausi įvertinti prizais, ant kurių KTU logotipas. Aš manau, kad  susitikimai su studentais yra naudingi, juk sužinome  tiek apie studijų, tiek ir apie kitų veiklų kitose mokymosi aplinkose galimybes, gyvenimo mokykloje ir universitete skirtumus, taip po truputį ruošiamės pokyčiams.

Deimilė Pivoriūnaitė, III g kl. mokinė

Autorius:
Jovita Vainikevičiūtė, karjeros specialistė

Nuotraukų autorius(-iai):
Jovita Vaininkevičiūtė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos