Tarp savanorių ir Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijos mokiniai

Vienas iš ugdymo karjerai uždavinių praėjusiais mokslo metais buvo mokinių savanorystės skatinimas. Įtraukimas į savanorišką veiklą visapusiškai ugdo ir augina jauną žmogų, moko laiko planavimo, atsakomybės, ugdo toleranciją, skatina empatiją, suteikia pasitikėjimą savimi, galimybę mokytis naujų dalykų, o įgyta patirtis tampa privalumu įsidarbinant.

Su kitais šventės dalyviais

Puiki proga mokiniams praktiškai išbandyti savanorišką veiklą ir patirti, kas tai yra, buvo šią vasarą, rugpjūčio 5-6 dienomis Antazavėje vykusi 45-oji Lietuvos bitininkų šventė. Tarp dvidešimt aštuonių renginyje savanoriavusių savanorių darbavosi ir vienuolika Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijos mokinių.

Bitininkų šventės dalyviai

Apsisprendę savanoriauti renginyje tam ruošėsi iš anksto: keletą kartų dalyvavo VŠĮ ,,Metų rievės” surengtuose mokymuose, o šventės išvakarėse susitiko ir susipažino vienas su kitu Antazavėje. Savanoriai turėjo įvairių pareigų ir atsakomybių, jas rinkosi pagal savo polinkius, pomėgius  ir interesus: vieni darbavosi palapinių ir kemperių miestelyje bei automobilių stovėjimo aikštelėse,  kiti padėjo mugės dalyviams ir degustacijų rengėjams, treti buvo atsakingi už bilietų į renginį pardavimą ir apyrankių dalinimą, informacijos apie šventės renginius teikimą.

Smagi savanorių draugija

Džiaugiuosi, kad gimnazijos mokiniai savo darbu prisidėjo prie šios šventės, kad ji vyktų sklandžiai, o į šventę atvykę svečiai čia patirtų kuo mažiau sunkumų ir iš Antazavės išsivežtų tik gražiausius įspūdžius. Juk kiekvienas čia buvo pasitiktas šilta savanorio šypsena ir nuoširdžiu noru padėti.

Dėkoju VŠĮ ,,Metų rievės” direktorei Laurai Janušienei, patikėjusiai mūsų gimnazijos mokiniais ir sudariusiai sąlygas jiems išbandyti savanorystę praktiškai, džiaugiuosi, kad mokiniai nenuvylė  šventės rengėjų ir pateisino jų lūkesčius.

Savanoryste tiko ir patiko

Esu tikra, kad mes, suaugusieji, kuo dažniau skatinsime vaikus savanoriauti, o ši veikla  padės mokiniams kurti pridėtinę vertę sau ir bendruomenei, augins atsakingas, savimi pasitikinčias ir bendruomeniškas asmenybes.

Jovita Vainikevičiūtė, karjeros specialistė.

Savanoriavau XLV Bitininkų šventėje, Antazavėje. Veikla buvo aiški. Turėjau paaiškinti žmonėms, kur pastatyti automobilius, pardavinėti bilietus, padėti rasti svečius sudominusias  paskaitas ir palydėti juos. Iš tiesų niekad nemaniau, kad savanorystė yra tokia įdomi veikla. Manau, kad įgijau daug patirties ir socialinių įgūdžių, kuriuos galėsiu panaudoti ateityje. Nors buvau labai pavargusi, džiaugiuosi, jog galėjau padėti kitiems, susipažinti ir pabendrauti su naujais žmonėmis ir, žinoma, turiningai praleisti laiką.

Mantė Buivydaitė, IVg kl. mokinė

Rugpjūčio 5 ir 6 dienomis aš ir kiti savanoriai savanoriavome Antazavėje Bitininkų šventėje. Visi šventės svečiai ir savanoriai buvo labai draugiški. Savanoriauti tokiam renginyje buvo puiki, smagi ir įdomi patirtis - padėti kitiems, spręsti iškilusias problemas, pažinti naują aplinką ir naujus žmones. Reguliavau automobilių srautą, teikiau informaciją svečiams… Supratau, kad turiu mokytis geriau užsienio kalbų, žinių labai reikėjo, kadangi buvo svečių iš užsienio. Galiu drąsiai sakyti, kad norėčiau savanoriauti tokioje šventėje ir kitais metais.

Gabija Velykytė, Ig kl.                                                               

Man patiko savanoriauti, buvo smagu sutikti čia savo bendraamžius ir su jais pabendrauti. Džiaugiuosi, kad išdrįsau išbandyti savanorišką veiklą, o atlikti savo pareigas sekėsi. Turėjau nukreipti automobilius į parkavimosi aikšteles, parodyti bilietų įsigijimo vietą ir suteikti kitą informaciją apie renginį. Galvoju, kad įgijau pasitikėjimo savimi, mokiausi daugiau bendrauti lietuvių, anglų ir rusų kalbomis. Smagu, kad šventės rengėjai mumis buvo patenkinti, kad ir aš prisidėjau prie šventės.Jei būtų galimybė, norėčiau dar kartą savanoriauti.

Gabija Visockaitė, IIg kl.

Buvau savanoris Bitininkų šventėje, kuri vyko Antazavėje. Norėjau išmokti naujų dalykų, susipažinti su naujais draugais. Savanoriauti patiko. Susipažinau su linksma kompanija, kūrybinga, nuoširdžia ir draugiška saviems ir visiems atvykusiems. Smagu buvo padėti kitiems, nukreipti besiblaškančius ir ko nors nerandančius, atsakyti į iškilusius klausimus ar rasti sprendimus įvairiose situacijose. Didžiulis ačiū vadovei Laurai, kuri priėmė mus kaip savus ir taip puikiai paskirstė kiekvienam pareigas. Taip pat dėkoju mūsų mokytojai, karjeros specialistei Jovitai, kuri paragino ir padrąsino dalyvauti tokioje veikloje. Ačiū visai kompanijai, kuri buvo kartu. Buvo tikrai smagu ir tikiuosi, kad tai ne pirmas ir ne paskutinis kartas, kai tenka savanoriauti. Visiems rekomenduoju tai išbandyti ir patirti, nes kitiems padėti yra gera ir malonu.

Aidas Čepėnas, Ig kl.

Autorius:
Jovita Vainikevičiūtė, karjeros specialistė

Nuotraukų autorius(-iai):
Jovita Vaininkevičiūtė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos