Nugalėję ir daugiau pažinę

Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijai atstovavo II g kl. mokinių komanda

Vasario 10 dieną (penktadienį) gimnazijos IIg klasės mokinių komanda ,,Teisuoliai” (Deimilė Pivoriūnaitė, Mantė Razmanavičiūtė, Paulius Kolesnikovas, Augustinas Liorentas, Markas Jarmalavičius) dalyvavome Zarasų policijos bendruomenės pareigūnų organizuotame teisinių žinių konkurse ,,Temidė”.

Konkurse dalyvavo net penkios komandos: čia varžėsi  Zarasų ,,Ąžuolo” ir Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijų, Antazavės Juozo Gruodžio pagrindinės mokyklos, Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos bei Zarasų profesinės mokyklos mokiniai. Keturiuose užduočių etapuose tikrinomės savo teisines žinias apie teisinę sistemą bei atsakomybę už nusikalstamas veikas.

Apžiūrėjome policijos pareigūnų darbo priemones

Kol rengėjai skaičiavo taškus, mes, mokiniai, turėjome galimybę apžiūrėti Zarasų policijos pastatą bei arčiau susipažinti su policijos pareigūnų darbu. Apžiūrėjome ginklų saugyklą, vaikų apklausos kambarį, pažeidėjų sulaikymo erdvę, išbandėme įtariamųjų atpažinimo sienelę, lankėmės pareigūnų poilsio kambaryje.

Augustinas pasimatavo policijos komisariato virsininko kėdę

Kartu su pareigūnu Jurijumi Streikumi keliavome į patalpą, kurioje vyksta šaudymo pratybos. Čia išsiaiškinome pistoleto sandarą, saugaus elgesio su ginklu reikalavimus, situacijas, kada pareigūnams leistina panaudoti ginklą prieš asmenį ir pan. Buvo galima arčiau apžiūrėti įvairius ginklus, pažeidėjų tramdymo priemones,  antrankius, apsaugos liemenes, kitas darbo priemones ir pasijausti tikrais policininkais.

Išbandėme

Apsilankėme ir policijos komisariato viršininko Dainiaus Šidlausko kabinete. Gerb. Dainius Šidlauskas papasakojo apie motyvus, pastūmėjusius pasirinkti policijos pareigūno karjerą (tarp jų buvęs ir noras ieškoti teisybės), savo pomėgius, būtinybę pareigūnui nuolatos mokytis bei tinkamai susiplanuoti savo laiką, pasidalijo laiko planavimo patarimais, linkėjo būti drąsiems ir žingeidiems. Ne tik šiltai pabendravome, bet ir pasimatavome vadovo kėdę bei surengėme fotosesiją.

Konkurso laimetojai apdovanoti padėkos raštais ir atminimo dovanėlėmis

Na, o pasibaigus pažintinei daliai su Zarasų policijos komisariatu – svarbiausia žinia – konkurso ,,Temidė” rezultatai:  Kazimiero Būgos gimnazijos komanda ,,Teisuoliai” surinko19.5 taškų, iškovojo I-ąją vietą ir  kelialapį į II-ąjį šio konkurso etapą, kuris vyks kovo mėnesį Utenoje.

Autorius:
Mantė Razmanavičiūtė, IIg kl.

Nuotraukų autorius(-iai):
Jovitos Vainikevičiūtės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos