Praktikavomės Rokiškio profesinio mokymo centre

Praktinės profesijos mokytojos Mildos pamokos

Patyriminiai vizitai į profesinio mokymo įstaigas, įmones ir organizacijas - viena iš profesinio veiklinimo formų. Jais siekiama sudaryti mokiniams sąlygas išbandyti profesijas praktikoje, įsitraukti į realaus darbo aplinką, arčiau pažinti profesiją ir savo gabumus, polinkius, interesus, kas leistų ateityje padaryti sąmoningą profesinį apsisprendimą.

Paskaitoje apie makiažo subtilybes

Balandžio 6 d. (ketvirtadienį) 8 ir I g kl. mokinių grupė patyriminio vizito vyko į Rokiškio profesinio mokymo centrą. Mokiniai turėjo galimybę išbandyti kosmetiko ir motorinių transporto priemonių remontininko profesijas.

Teorines žinias pritaikome praktikoje

Susipažinę su mokymosi galimybėmis RPMC, išklausę darbo saugos instruktažą, mokiniai kelias valandas galėjo gilintis į pasirinktą profesinę veiklą praktiškai.

Aidui labiausiai patiko praktinė veikla

Motorinių transporto priemonių remontą pasirinkę mokiniai tądien susipažino su automobilio variklio sandara ir veikimu, jo gedimo diagnozavimo būdais ir įranga, išbandė variklio montavimui reikalingus įrankius, tyrinėjo automobilių remonto dirbtuves bei čia esančius prietaisus.

Nustebino moderniai įrengta automobilių mechanikos klasė

Pasirinkę išbandyti kosmetiko darbą iš pradžių susipažino su kosmetiko mokymo programa, gilino savo teorines žinias apie dekoratyviosios kosmetikos medžiagas, sudėtį, vizažisto darbui reikalingas priemones, makiažo rūšis, odos tipus, aptarė veido gražinimo taisykles ir dažniausiai pasitaikančias klaidas, nagrinėjo gero ir prasto makiažo požymius ir pavyzdžius, vėliau praktikavosi darydami makiažą patys, vertino savo praktinį darbą.

Orestui puikiai sekėsi atlikti užduotis

Norintys arčiau pažinti statybininko – apdailininko mokymosi turinį bei darbo specifiką užsuko ir į statybos ir apdailos mokymo erdvę, pabendravo su šios profesijos mokytojais, atliko pateiktas užduotis.

Statydami pilį supratome mūrijimo darbų ypatumus

Dėkojame Silvai Piestinienei - profesinio mokymo centro karjeros specialistei, padėjusiai surengti šį patyriminį vizitą, taip pat šio centro profesijos mokytojų komandai - Mildai Matiukienei, Dovilei Galinienei, Rimantui Guzikauskui, Skirmantui Kisieliui, Dariui Kišūnui, Aivarui Petrauskui ir Alvydui Adamoniui už perteiktas teorines ir praktines žinias, draugystę ir šiltą bendravimą su mokiniais.

Jovita Vainikevičiūtė, karjeros specialistė

Ketvirtadienį lankiausi Rokiškio profesinio mokymo centre. Į akį krito mus pasitikęs mielas personalas, draugiški mokinių žvilgsniai. Aktų salėje buvo pristatyta mokykla ir profesijos, kurių čia galima mokytis, taip pat sužinojau, kas yra pirminis ir tęstinis profesinis mokymasis bei mainų programa Erasmus +.

Atvykusi į makiažo studiją ir susipažinusi su profesijos mokytojomis, klausiausi paskaitos apie odos ir makiažo tipus, kuo jie skiriasi ir kokia kosmetika jiems naudojama. Vizažistė pakvietė mane pabūti jos modeliu, rodė ir aiškino, kaip taisyklingai reikia dažytis, kokias priemones naudoti, kokį veiksmą po kokio atlikti. Merginos pažiūrėjusios, kaip profesionalė dirba su modeliu, galėjo visa tai išbandyti praktiškai ir pasigražinti pačios. Visos buvo laimingos ir kupinos emocijų, liūdnoka, kad šiek tiek pritrūko laiko darbą atlikti tobulai. Nepaisant to, diena buvo turininga. Dar kartą pakartočiau tokią praktiką.

Liucija Stasiulionytė, 8 kl. mokinė

Nutariau labiau susipažinti su motorinių transporto priemonių priežiūros remontininko profesija ir darbu. Iš pradžių turėjome išklausyti saugaus darbo su technika instruktažą.

Labai patiko praktikos dalis, nes galėjome dirbti prie automobilio, kuris turėjo važiuoklės defektą. Mokėmės, kaip atpažinti gedimą, kaip jį pašalinti, nagrinėjome variklio detales, susipažinome su įrankiais, kurie yra naudojami remontuojant transporto priemones. Supratau, kad šis darbas nėra lengvas ir reikalauja daug fizinės jėgos ir mokslo žinių, labai svarbu išmanyti fiziką. Įspūdį padarė moderni klasė, kur mokomasi teorijos, labai patiko ten dirbantys mokytojai ir tai, kad jie ramiai reaguoja į tavo padarytas klaidas ir pataria, kaip tokioje situacijoje elgtis. Norėčiau dar ten sugrįžti ir išmokti naujų dalykų.

Aidas Čepėnas, 8 kl. mokinys

Pirmiausia susipažinome su bendra informacija - mokykla ir mokymosi programomis, čia veikiančiais būreliais, galimybe mokiniams atlikti praktiką užsienyje pagal Erasmus + programą. Nuvykusios į vizažistes rengiantį skyrių, sužinojome, ko mokosi šią profesiją pasirinkę mokiniai, kokie yra makiažo stiliai, aptarėme čia besimokančių mokinių darbus – jų švenčiamoms šventėms kuriamus makiažus.

Po teorinės dalies vieną iš mūsų pasirinko kaip modelį ir parodė dieninio makiažo rutiną - kaip taisyklingai paruošti odą, kokius naudoti kosmetikos produktus, stebėjome makiažo eigą, t. y. ką naudoti pirmiausia, o ką pabaigoje, kaip ir su kokiais šepetėliais juos aplikuoti. Kai buvo baigtas darbas su modeliu, galėjome teoriją pritaikyti praktikoje – pačios atlikti viena kitai makiažą ir įsivertinti, kaip mums sekasi šis darbas, ar galėtume dirbti su žmonėmis, ar supratome teoriją.

Buvo labai smagu ir įdomu patirti praktines pamokas, susipažinti su naujomis profesijomis, daugiau sužinoti apie kosmetikės darbą.

Gabija Steponavičiūtė, 8 kl. mokinė

Man labai patiko pamokos Rokiškyje. Sužinojau daug įdomių dalykų apie makiažą, kaip atlikti, kaip padengti veido odą pudra. Įdomi buvo teorinė dalis, dar įdomesnė veikla, kurios metu galėjome pačios pasigražinti. Liucijai labai tiko dieninis makiažas, ji buvo modeliu, o makiažą jai padarė pati vizažo mokytoja. Susitikimas su statybos ir apdailos profesijos mokytojais taip pat nenuvylė. Statydami pilį jautėmės tarsi tikri mūrininkai, tik mūryti mokėmės žaisdami. Dar smagiau buvo lenktyniauti su kita komanda ir išsiaiškinti, kieno pilis aukštesnė. Apmaudu, bet mūsų pilis sugriuvo… Buvo gera nuotaika, daug įspūdžių, susidraugavau su aštuntokėmis ir tuo labai džiaugiuosi.

Gabija Visockaitė, Ig kl. mokinė

Autorius:
Jovita Vainikevičiūtė

Nuotraukų autorius(-iai):
Jovitos Vainikevičiūtės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos