Dalyvaujamasis biudžetas: idėja nugalėtoja

Birželio 2 d. (penktadienį) vyko dar vienas dalyvaujamojo biudžeto etapas – vieša idėjų pasiūlymų atranka. Viešai atrankai buvo pateikti du 7-os klasės mokinių  projektai (,,Pasportuok ir pailsėk”, ,,Pabendrauk ir pailsėk”) bei vienas II g klasės mokinių projektas (,,Minkštoji pertrauka”).

Vieša projektų atranka buvo organizuota  Zarasų Fausto Latėno meno mokyklos Dusetų meno skyriaus salėje. Mokinių komandos pristatė savo idėjas gimnazijos bendruomenei, o visuotiniame susirinkime dalyvavę mokiniai uždavė juos dominusius klausimus projektus pristatinėjusioms komandoms.

Po pristatymo vyko slaptas balsavimas. Kiekvienas 5-11 kl. mokinys galėjo balsuoti ne daugiau kaip už vieną projekto idėją.

Balsavimas už labiausiai patikusią idėją

Balsų skaičiavimo grupei suskaičiavus balsus paaiškėjo, kad daugiausiai mokinių balsų surinko, vadinasi, mokiniams labiausiai patiko ir labiausiai jų poreikius atliepė 7-tos klasės idėja ,,Pabendrauk ir pailsėk”. Už šią idėją pasiūlymą balsavo 43 mokiniai. Idėja ,,Minkštoji pertrauka” gavo 40 balsų, už idėją ,,Pasportuok ir pailsėk” balsavo 11 mokinių.

Balsavimo rezultatai

Šios idėjos pasiūlymo tikslas – įrengti poilsio erdvę mokiniams II-ame aukšte, kad netrūktų sėdimų vietų ir mokiniai nesėdėtų ant palngių. Ją įgyvendinus bus įsigyti du minkštasuoliai, stalas bei sėdmaišis.

Sveikiname idėją nugalėtoją ir jos autorius – 7-os klasės mokinių komandą (Meda Kazlaitė, Vakarė Putcaitė, Monika Kundavičiūtė, Dainius Lepiochinas, Neidas Miškinis)  bei mentorę Daivą Krikščionaitienę. Linkime sėkmingai ją įgyvendinti.

Autorius:
Jovita Vainikevičiūtė

Nuotraukų autorius(-iai):
Jovita Vainikevičiūtė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos