Apie susitikimą su IT specialistu

Visada malonu, kai mokyklą aplanko buvę jos mokiniai.  Ir ne tik aplanko... atvyksta su pasiūlymais, idėjomis, projektais. Šį kartą (pirmadienį, kovo 4 d.) gimnazijoje lankėsi 2014 metais ją baigęs mokinys Aidas Vyšniauskas, šiuo metu ,,Telia Global Service Lithuania“ įmonės programuotojas.

Džiugu pristatyti savo buvusį mokinį Aidą Vyšniauską

Aido apsilankymo tikslas – supažindinti mokinius su IT srities profesijomis bei pakviesti mokinius dalyvauti projekte Nacionalinis IT iššūkis.

IT iššūkis

Pirmoje susitikimo dalyje Aidas aptarė savo kelią į IT sritį, pristatė IT srities profesijas, paaiškino kiekvieno specialisto funkcijas ir atsakomybes. Mokiniai sužinojo apie Web, Api, mobiliųjų aplikacijų, žaidimų programuotojus, data, DevOps inžinierių, verslo analitikų, UI/UX dizainerių, testuotojų, Agile trenerių, projektų vadovų darbą bei šiems darbams reikalingus gebėjimus. Taip pat Aidas paneigė kai kuriuos mitus apie programuotojus ir jų darbą, įvardino dalykus, rodančius polinkį programuoti.

Programavimo pamoka

Antroji susitikimo dalis buvo skirta kompetencijų centro ,,Telia Global Services Lithuania“  iniciatyvai – projektui Nacionalinis IT iššūkis – dalyvavimo projekte taisyklėms, sąlygoms bei eigai, projekto tikslui. Be to, mokiniai turėjo galimybę praktiškai išmėginti programavimo užduotis. Patys drąsiausi kūrė internetinį puslapį, kodą funkcinei daugybos lentelei bei datų rūšiavimui skirtą programą.

Prizai susitikimo dalyviams

Patys smalsiausi bei labiausiai susidomėję programavimu pasibaigus susitikimui ir toliau bendravo su Aidu, uždavė juos dominančius klausimus apie programuotojo kasdienybę, programavimo kalbas, darbe patiriamą stresą bei streso įveikos būdus,  programuotojų darbo užmokestį.

Susitikimo dalyviai - 7-Ig kl. mokiniai

Dėkojame Aidui už mums skirtą laiką, prizus, nuoširdų ir atvirą bendravimą, mokinių padrąsinimą žengti pirmuosius programavimo žingsnius bei kvietimą apsilankyti ,,Telia Global Service Lithuania“ įmonėje. Lauksime kitų susitikimų...

Jovita Vainikevičiūtė, karjeros specialistė

Buvo įdomu susipažinti su buvusiu gimnazijos mokiniu - Aidu –  IT specialistu, programuotoju. Dabar daugiau žinau apie konkursą - Nacionalinis IT iššūkis, ketinu jame dalyvauti. Taip pat daugiau žinau apie programuotojo kasdienybę, apstulbau, kad yra tiek daug įvairių IT specialistų. Buvo nauja, kad su programavimu susiję ne tik kodus rašyti mokantys žmonės, bet ir kitų sričių specialistai. Smagu, kad galėjome ir patys pamėginti programuoti. Buvo net trys užduotys: kūrėme paprastą tinklalapį, tada programą, kuri, įvedus daugiafunkcinės daugybos lentelės kodą, sudaugintų du įrašytus skaičius bei programą, kuri išrūšiuotų mūsų įvestas datas chronologine tvarka. Priėmusieji iššūkį – išdrįsę pabandyti programuoti buvo apdovanoti prizais. Malonu buvo pabendrauti su Aidu apie jo kasdienį darbą bei užduoti klausimus.

Endis Narkevičius - Marovas, I g kl.

Man patiko dalyvauti pamokoje apie programavimą ir pačiai pamėginti programuoti. Džiaugiuosi, kad išdrįsau ir pabandžiau. Buvo įdomu pamatyti, kaip rašomi kodai ir kaip  tai veikia, kaip pasiekti rezultatą. Aidas praplėtė mano žinias apie IT specialistus, jų yra labai įvairių, taigi, daugiau sužinojau apie jų darbą. Manau, kad ši pamoka buvo naudinga ir įdomi. Norėčiau daugiau susitikimų su IT specialistais, daugiau sužinoti apie įvairias programavimo kalbas. Tikiuosi, kad tokių susitikimų ir pamokų bus daugiau, būtinai juose dalyvausiu. 

Jorė Marcinkevičiūtė, 7 kl.

Susitikime su ,,Telia Global Services Lithuania“ įmonės specialistu Aidu Vyšniausku praplėčiau savo žinias apie programuotojų darbą. Sužinojau, kad programuotojas dirba ne tik su kodais, bet ir susitinka su įvairiais žmonėmis, turi mokėti bendrauti ir bendradarbiauti. Taip pat labai svarbu gerai mokėti anglų kalbą. Mes su mentoriumi bandėme programuoti – rašėme specialius kodus, programavome, kad datos išsirikiuotų mums reikiamu eiliškumu, taip pat bandėme sukurti funkcinę daugybos lentelę, o visi, kurie pabandė, buvome paskatinti prizais. Prizą gavau ir aš. Turėjome galimybę asmeniškai pabendrauti su Aidu, išsiaiškinti ir labiau suprasti, kaip vyks Nacionalinis IT iššūkis. Man šis susitikimas labai patiko, ir norėčiau su Aidu susitikti dar kartą ir kartu pasimokyti programuoti.

Dainius Lepiochinas,  8 kl.

 

 

Autorius:
Jovita Vainikevičiūtė, karjeros specialistė

Nuotraukų autorius(-iai):
Jovita Vainikevičiūtė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos