Prisijungėme prie iniciatyvos „Pergalės šviesa“

  • Paskelbta: 2024-01-13
  • Kategorija: Renginiai

Mūsų gimnazija, kaip ir daugelis Lietuvos mokyklų bei įstaigų, prisijungė prie pilietinės iniciatyvos „Pergalės šviesa“ ir prisiminė 1991 metų sausį, kai vienybės ir laisvės siekio vedini  Lietuvos piliečiai pasiekė istorinę pergalę.

Pergalė šviečia

Penktadienį 8 valandą iniciatyvos simbolis – žvakė sužibo gimnazijos languose. Ji simbolizuoja gyvybę, šviesą, teisingumą, atmintį ir vienybę. Pamokos pradžioje mokytojai 10-15 minučių kalbėjo apie tuos lemtingus sausio 13-osios įvykius, kuomet  tauta atsilaikė prieš sovietinių okupantų ir vietinių kolaborantų agresiją bei bandymą karine jėga įvykdyti perversmą ir apgynė atkurtos valstybės Nepriklausomybę.

Prezentacija TV ekrane

Pas priešmokyklinukus ir  pradinių klasių mokinius apsilankė aštuntokai (Rokas Domarkas, Adamas Petrevičius, Meda Austėja Kazlaitė, Vakarė Putcaitė, Dainius Lepiochinas, Kajus Pūras, Tadas Meškauskas, Neidas Miškinis, Aida Jankauskaitė, Ieva Laučiūtė, Milėja Mačiulytė, Ugnius Legenis). Jie kiekvienam įsegė neužmirštuolės žiedelį, skaitė legendą apie šią gėlę. Taip pat rodė dokumentinę medžiagą apie tautiečius, kovojusius už Lietuvos laisvę, žuvusiuosius bei nukentėjusius valstybės gynėjus. Buvo prisiminta 14 žuvusiųjų bei daugiau nei 700 sužeistųjų. Kai kurie suorganizavo viktorinas. Mokiniai noriai atsakinėjo į klausimus.

A. Švedo pamoka

Mokytojai vedė integruotas pilietiškumo dienos pamokas, kurių tema „Laisvė“. Taip pat su mokiniais stebėjo kultūros istoriko Aurimo Švedo pamoką apie Sausio 13-ąją. Gimnazijos fojė televizoriaus ekrane buvo demonstruojama prezentacija apie mūsų tautos gynėjus, žuvusius sausio 13-ąją.

Taip gimnazija įprasmino ir kartu prisiminė vieną svarbiausių mūsų tautai įvykių, kurio niekas neištrins iš istorijos puslapių ir iš mūsų širdžių, plakančių laisve.

Autorius:
Vanda Normantienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui

Nuotraukų autorius(-iai):
Dalia Deinienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos