Rudenėlį palydint

  • Paskelbta: 2023-10-26
  • Kategorija: Renginiai

Ruduo – turtingas ir gražus metų laikas. Jis gamtai dovanoja nuostabias spalvas. Miškai vilioja grybais, uogomis. Skubame džiaugtis rudens gėrybėmis ir paskutiniais šiltais saulės spinduliais.

 Susitikimas su Kaliause

Šiais metais kilo idėja daugiau dėmesio sutelkti į tai, kas rudenį užauga darže bei sode. Taip atsirado mintis spalio 4 – 19 dienomis lopšelio - darželio „Sartukas” ugdytiniams suorganizuoti šventę – ,,Rudenėlio spalvos ir garsai”.  Pirmosiomis mėnesio dienomis muzikos ugdymo pedagogė renginį pravedė salės patalpose „Zuikio”, „Viščiukų” bei „Pelėdžiukų”  grupės vaikučiams. Šventės metu mažuosius aplankė ir jiems daug džiaugsmo suteikė Kiškučio, Pelytės, Ežiuko personažai. Kartu su jais vaikučiai daug šoko, dainavo, sukosi auksiniuose rudens lapuose, traukinuku leidosi į kelionę ieškoti rudenėlio laiško.

Lapų šokis

Baigiamasis ir apibendrinamasis akordas – šventė darželio aikštelėje. Jos teritorija buvo papuošta moliūgais ir vaikų, pasitelkiant tėvelių pagalbą, pagamintais darbeliais iš rudeninių gėrybių: obuolių, moliūgų, cukinijų, brokolių, rudeninių gėlių lapų, žiedų, uogakrūmių šakelių.

Šventės akimirka

Vaikai, pasipuošę rudeninėmis karūnomis, rinkosi darželio kieme. Jas pasitiko personažai Kiškis ir dvi Kaliausės, vasarą saugojusios daržoves nuo gyvūnų, paukščių. Mažieji kepė tariamus blynus iš moliūgo, šoko ratelius, dalyvavo smagiose rudenėlio estafetėse. Taip pat darė voratinklį iš lapų, ieškojo pasislėpusių moliūgėlių, rinko konkorėžius, mokėsi skirti klevo ir beržo lapus. Kiekvienas dalyvis buvo apdovanotas. Visi renginyje dalyvavę vaikučiai patyrė džiugių emocijų, naujų potyrių, mokėsi būti vienas šalia kito ir džiaugtis švente.

Susitikimas su Kiškučiu

Šventės pabaigoje buvo paskelbta akcija ,,Čiupk moliūgėlį - virk moliūgienę”, kuomet visi norintys galėjo su savimi į namus išsinešti ne tik po moliūgą, bet ir gauti moliūgienės receptą.

Dėkoju visiems, kurie savo idėjomis bei mintimis padėjo sukurti šią nuostabią ir įsimintiną šventę vaikams.

Autorius:
Renata Šėžienė, logopedė

Nuotraukų autorius(-iai):
Liuba Legienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos