Mokyklinis varpelis paskelbė mokslo metų pradžią

  • Paskelbta: 2023-09-03
  • Kategorija: Renginiai

Išaušęs šventinis  rugsėjo 1-osios rytas visus pakvietė į Mokslo ir žinių šventę. Aidintis mokyklinis varpelis, nedrąsiai besišypsanti pro debesis saulutė bei krintantys lapai priminė, kad  atkeliavo ruduo. Šiurenantys margaspalviai lapai, rodos, linkėjo visiems sėkmės ir žinių gausos. Ne veltui sakoma: „Ką išmoksi, ant pečių nešiosi“. Juk ne turtai, ne jėga, o žinios mus daro didžius.

Pirmokai ir abiturientai

Pasipuošę mokiniai, nešini gėlėmis, tėveliai bei mokytojai rinkosi  Dusetų Švč. Trejybės bažnyčioje. Mokykliniam varpeliui nuskambėjus, visi su džiaugsmu atsistojo pasitikti iškilmingai į bažnyčią žengiančių abiturientų ir pirmokų. Šv. Mišias aukojo klebonas kanauninkas Stanislovas Krumpliauskas. Jis visiems mokytojams ir mokiniams linkėjo gražios šventės, sėkmės ir kantrybės. „Rugsėjis primena, kad mokslas ir žinios - tai mūsų gyvenimo pagrindas ir variklis. Mokslas atveria mums kelią į Šviesą, į geresnę ir gražesnę Ateitį. Siekite žinių. Mokykitės ir mokykite. Tegul Dievas jus apdovanoja Kūrybos ir sėkmės džiaugsmu, siųsdamas jums daug malonių visus mokslo metus“, - kalbėjo klebonas kanauninkas.

Pakeliui į bažnyčią

Po šv. Mišių prasidėjo renginys, kurį vedė devintokė Liucija Stasiulionytė ir dešimtokas Pijus Ruzgas. Sugiedojus „Tautišką giesmę“, sveikinimo žodį tarė Zarasų savivaldybės administracijos direktorius  Aurelijus Banys. Jis perskaitė Zarasų rajono savivaldybės merės Nijolės Guobienės sveikinimą. Gerbiama merė mokinius kvietė „su džiugesiu pradėti ar tęsti mokslus bei siekti geriausių rezultatų. Mokytis ne tik kalbų, matematikos, fizikos, kitų dalykų, bet ir svajoti, mylėti, ieškoti, nebijoti klysti ir vėl pradėti iš naujo. Tegul noras siekti žinių ir pastangos sukuria erdvę pažinimui, atradimams, ieškojimui ir tikslų įgyvendinimui“. Taip pat merė dėkojo mokytojams ir tėveliams „už meilę vaikams, nuoširdų darbą ugdant Lietuvos jaunimą“ bei linkėjo „inovatyvumo, susikalbėjimo ir tarpusavio supratimo su jaunąja mūsų karta, su mūsų ateities kūrėjais“.

Šventės vedėjai Liucija ir Pijus

Gimnazijos direktorė Dalia Deinienė sveikino visus su Mokslo ir žinių diena, džiaugėsi ir dėkojo, taip gausiai susirinkusiems mokiniams ir tėveliams. Tėvelius kvietė aktyviau dalyvauti gimnazijos gyvenime, bendrauti ir bendradarbiauti. Pasidžiaugė gražėjančia gimnazija ir neblogais abiturientų egzaminų rezultatais. Linkėjo visiems sėkmės ir bendrystės. Dusetų seniūnas Darius Steponavičius irgi prisidėjo prie sveikinimų. Jis pirmokams įteikė Vaiko konstitucijas, užrašų knygutes su Dusetų logotipu, o direktorė padovanojo po atšvaitą, kad mokinukai saugiai jaustųsi kelyje tamsiu paros metu.

Dovanėlės pirmokams

Abiturientai taip pat sveikino pirmokus, kvietė priimti pasižadėjimą nevėluoti į pamokas, noriai mokytis, niekada nemeluoti ir gyventi draugiškai bei išdalino simbolines dovanėles. Sveikinimus palydėjo Gabrielės Grižaitės ir Viltės Urbanaitės atliekama daina „Padovanojau“.

Pirmokus sveikina abiturientai

Skambiomis dainomis taip pat džiugino aštuntokė Austėja Dimitrijeva, ketvirtokės Augustė Mažeikaitė ir Sofija Markevičiūtė. Nors ir nedrąsiai, bet labai nuoširdžiai po keltą posmų padeklamavo ir pirmokėliai Aina Brigita Kazlaitė ir Lukas Kulikauskas. Ačiū jiems už puikius pasirodymus. Po renginio visi mokiniai skubėjo į klases susitikti su per vasarą pasiilgtais draugais bei auklėtojomis.

Dainuoja Augustė ir Sofija

Dar kartą  dėkojame klebonui Stanislovui Krumpliauskui už šv. Mišių auką, Zarasų savivaldybės administracijos direktoriui Aurelijui Baniui bei Dusetų seniūnui Dariui Steponavičiui už apsilankymą, Dusetų kultūros centro garso inžinieriui Ramūnui Lisinskui už renginio įgarsinimą bei Margaritai Veikšrienei už šviesias giesmes šv. Mišių metu.

Po šventės

Tegul rugsėjis neša žinias, naujus atradimus bei draugus.

Autorius:
Uršulė Krikščionaitytė, IIg kl.

Nuotraukų autorius(-iai):
Jurgita Kazlienė, Vanda Normantienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos