Neužgesinkime žemės žvaigždučių

  • Paskelbta: 2023-11-14
  • Kategorija: Renginiai

Spalio mėnuo Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, minimas kaip disleksijos supratimo mėnuo. Lietuvos mokyklos buvo kviečiamos aktyviai dalyvauti tokioje iniciatyvoje ir tapti disleksijai draugiškomis mokyklomis.

Ketvirtokas Adomas pasakoja apie knygą

Šiais metais mūsų gimnazijos 4-5 klasės mokiniai taip jungėsi prie šios iniciatyvos. Jau trečius metus iš eilės skleidžiame žinią apie disleksiją. Atlikdami įvairias veiklas, mokiniai patyrė ir išbandė, kaip disleksiją turintis žmogus jaučiasi, kai reikia rašyti ar skaityti. Mokiniai žiūrėjo trumpą, bet informatyvų pristatymą apie disleksiją, taip pat sužinojo daug naudingos informacijos apie šį raidos sutrikimą, jos požymius bei sunkumus, kuriuos patiria disleksiją turintys vaikai. Visus nustebino tai, jog minėtąjį sutrikimą turintys asmenys yra labai kūrybingi, turintys gerą erdvinį mąstymą ir gebantys priimti nestandartinius sprendimus. Visų mokinių prašėme savo aprangoje naudoti raudonos spalvos akcentus. Pasirinkta raudona spalva, nes šia spalva sąsiuviniuose žymimos mokinių klaidos. O apsirengus raudonai  parodome savo solidarumą su disleksiją turinčiais žmonėmis.

Filmo peržiūra

Gimnazijos bibliotekoje buvo rodomas filmas ,,Žvaigždutė Žemėje.”, kurį kai kurie vaikai žiūrėjo itin jautriai ir emocingai. Po filmo peržiūros vyko diskusija apie berniuko, turinčio šį sutrikimą, sunkumus ir stiprybes. Taip pat mokiniai skaitė ištraukas iš Lynda Mullaly Hunt knygos „Žuvelė medyje“. Buvo ir suvaidintos ištraukos iš šios knygos. O ketvirtokas Senoglu Deniz Adomas perskaitęs knygą, pristatė ir rekomendavo ją savo klasėms draugams. Beje, ši knyga yra populiariausiai skaitoma tarp ketvirtokų.

Ketvirtokai po renginio

Taigi, esame tikrai draugiška disleksijai gimnazija ir tuo labai džiaugiamės bei didžiuojamės!

Autorius:
Renata Šėžienė, logopedė

Nuotraukų autorius(-iai):
Gitana Šuminienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos