Smagaus šėlsmo ir juoko kupina šventė

  • Paskelbta: 2024-01-01
  • Kategorija: Renginiai

Džiaugsmingos Kalėdų giesmės,  keitimasis dovanomis, šventiniai palinkėjimai – tokia Kalėdų dvasia viešpatauja daugelyje širdžių. Šventinė nuotaika bei kalėdinė dvasia aplankė ir Dusetas.

Gruodžio 22 dieną Dusetų kultūros centre įvyko labai smagi šventė, kurią organizavo Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijos vienuoliktokai.

Nuo pat ryto čia šurmuliavo pasipuošę karnavaliniais kostiumais 5-8 bei Ig – IVg  klasių mokiniai, rinkosi jų tėveliai, mokytojai.

Keletą metų karnavalai gimnazijoje nevyko dėl pandemijos, pernai dauguma liko renginiu nusivylę, tad šiemet ruoštis kalėdiniams karnavalui pradėta daug anksčiau: labai atsakingai ieškota rėmėjų, pirktos dovanos, puoštos gimnazijos erdvės, organizuotas kalėdinio žaisliuko konkursas. Daugiausia laiko skirta karnavalo meninei programai paruošti. Kiekviena klasė rengė programą pagal Volto Disnėjaus filmukus. Reikalavimai buvo aiškiai išdėstyti. Mokiniai turėjo parengti prisistatymą – VIDEO, kuriame matytųsi, kaip sekėsi ruoštis šventei, su kokiais sunkumais, iššūkiais susidūrė. Taip pat buvo vertinama sceninė apranga, klasės aktyvumas scenoje, dainavimas (balsingumas) bei  pasirodymo choreografija.

Šią gražią ir visų mokinių lauktą šventę puikiai vedė vienuoliktokai Enrika Stasiulionytė ir Markas Jarmalavičius. Jie kvietė visus nusikelti į stebuklingą Disneylendo šalį, prisiminti garsius Volto Disnėjaus animacinius filmus, jų herojus, pasidžiaugti vaikyste.

Pirmiausiai vedėjai pristatė vertinimo komisiją, kuri vadovaudamasi tam tikrais kriterijais turėjo nuspręsti, kurios klasės pasirodymas vertas I laipsnio diplomo, o kurios - tik padėkos už dalyvavimą konkurse. Komisijos pirmininke tapo  visiems gerai pažįstama Dusetų kultūros centro darbuotoja Margarita Veikšrienė, o jai padėjo kiti komisijos nariai - Ugdymo skyriaus „Sartukas“ vedėja Reda Šlapšinskaitė, buvusi mūsų gimnazijos mokinė Urtė Marcinkevičiūtė bei tėvų atstovas Audrius Špūras.

Pirmieji pasirodė penktokai, beveik visi pasivertę  pakalikais, pasipuošę vienodais kostiumais, su akiniais, labai linksmu šokiu ir dainomis šventiškai nuteikė visus žiūrovus ir sulaukė garsių aplodismentų.

Po jų pasirodę šeštokai dainavo dainą iš filmo „Koko“, septintokai pakvietė pasisvečiuoti „Ledo šalyje“. Pirmąją renginio dalį vainikavo puikus aštuntokų pasirodymas pagal filmą „Rio“. Čia netrūko puikų kostiumų, geros muzikos, dainų, juoko, o žiūrovai negailėjo plojimų.

Antroje konkurso dalyje rungėsi devintokai, dešimtokai ir dvyliktokai. Vieni rodė „Ilgo plauko istoriją“ apie princesę, aštuoniolika metų gyvenančią bokšte,  o kiti – kūrė istoriją apie Vajaną.  Ant scenos šoko ir dainavo drąsi, jauna mergina, genties vado dukra Vajana, gyvenanti Ramiojo vandenyno saloje. Buvo smagu, linksma. Dvyliktokai dainą atliko angliškai.

Kol vertinimo komisija tarėsi, skaičiavo taškus ir sprendė, kam sekėsi geriau ir kas vertas aukščiausių apdovanojimų (saldainių bei šakočio), mažosios Austėjos Markevičiūtės daina pakviestas atkeliavo ir Kalėdų senelis. Būrys vaikų skubėjo deklamuoti eilėraščius ir gauti dovanų.

Neilgai trukus buvo paskelbti ir vertinimo rezultatai: I laipsnio diplomus gavo penktokai (5-8 klasių grupėje) ir dešimtokai (Ig-IVg klasių grupėje), II laipsnio diplomus iškovojo aštuntokai ir  dvyliktokai, o trečioje vietoje liko septintokai bei devintokai. Padėka apdovanoti šeštokai. Taip pat paskelbti kalėdinio žaisliuko konkurso nugalėtojai: jais tapo aštuntokai bei dešimtokai. Jiems įteiktos padėkos ir saldžios dovanėlės.

Be klasių pasirodymų, vienuoliktokai žiūrovams dovanojo nuostabią programą: smagius vaikinų šokius, merginų šokius, bendrą dainą ir puikią šventinę nuotaiką.

Nuoširdžiai dėkojame visiems gimnazijos mokiniams už suteiktas nuostabias emocijas,  parodytą kūrybiškumą, mokytojams, padėjusiems įgyvendinti svajones, padrąsinusiems mokinius ir negailėjusiems laiko ir kantrybės ruošiant menines programas. Ypatinga padėka vienuoliktokams bei jų auklėtojai Dainorai Biliūnaitei už begalinį rūpestį ir atsakingumą, už saldainius, skirtus ne tik mokiniams, mokytojams, bet ir virėjoms, valytojoms, už šventiškai papuoštą gimnaziją. Taip pat dėkojame ir Dusetų Kultūros centro darbuotojams: Ramūnui Lisinskui, Olivijui Čypui, Margaritai Veikšrienei bei direktoriui Alvydui Stauskui už galimybę švęsti šią nuostabią šventę jų salėje.

Ši šventė nebūtų tokia puiki ir be mūsų dosniųjų rėmėjų: UAB „Vasaknos“, UAB „Vigotema“, Žemės ūkio kooperatyvo „Dusetų krašto gaspadoriai“, UAB „Pasartėlė“, UAB „Svaita“, Dusetų seniūnijos ir parapijos bendruomenės santalka. Labai džiugu, kad atsirado ir individualių rėmėjų. Tai Janina ir Dalius Lingės, Vilma Jarmalavičienė, Vladimiras Kolesnikovas,  Saulius Šukys, Audrius Špūras, Darius Steponavičius.

 Ačiū Jums visiems, juk „brangiausia, ką galima dovanoti kitam, ir vertingiausia, ko galime tikėtis patys - Gerumas...“

Autorius:
Vanda Normantienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui

Nuotraukų autorius(-iai):
Alvydas Stauskas, vaizdo įrašą parengė Vilija Visockienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos