Kalėdinė mugė - 2023

  • Paskelbta: 2023-12-12
  • Kategorija: Renginiai

Kalėdinė mugė neatsiejama gimnazijos dalis, tradicija.  Ji yra lyg įžanga į gimnazijos šventinį laikotarpį, kadangi po to mokykloje įsivyrauja kalėdinė nuotaika. Visi laukia artėjančių švenčių ir naujametinio žiburėlio.

Mokiniai dar prieš mėnesį buvo pakviesti siūti, megzti, gaminti ir nustebinti visus savo darbeliais. Rezultatas tikrai nenuvylė. Dešimtokų kvietimų, raginimų bei skatinimo dėka vaikai pilnomis rankomis nešte nešė savo gaminius mugės dieną. Jau po trijų pamokų visi patraukė į sporto salę, kur vyko mugė „Kalėdos pas Kempiniuką“

Šiais metais mugės lankytojai buvo pasitikti prie sporto salės durų. Dešimtokai pasveikino susirinkusius, trumpai pristatė mugę, mažuosius pradžiugino saldainių lietumi! Taip pat išgirdome ir trečiokės Augustės Mažeikaitės atliekamą dainą „Vaikystės Kalėdos”. Pagaliau abiturientes pakvietė perkirpti juostelę ir oficialiai atidaryti mugę. Kaip ir minėjau, mugė vyko sporto salėje, todėl buvo be galo daug vietos, nereikėjo spraustis tarpusavyje. Ir prieiti, ir pasigėrėti, ir pasiderėti buvo tikrai patogu. Įėjusius pasitiko Kempiniuku papuošta fotografavimosi lenta, prie kurios vaikai galėjo įsiamžinti. Juk ir mugės tema buvo „Kalėdos pas Kempiniuką“. Prekių buvo visokiausių: nuo cukraus pudra apibarstytų spurgyčių, gausybės keksiukų, pyragėlių, gelsvų vaflių iki atvirukų, molinių dirbinių, puošnių apyrankių. Mugė vyko per visą ketvirtą pamoką, todėl visi galėjome neskubėdami apvaikščioti visus stalus ir nusipirkti tai, kas krito į akį. Kalėdinėje mugėje dauguma lankytojų įsigijo dovanų, rankų darbo dirbinių, įvairių tradicinių skanėstų, meduolių. Visos klasės parengė po stalą ir iš anksto buvo susitarta, kad kiekviena klasė paaukos nuo 20% iki 30 % nuo surinktos sumos  Utenos gyvūnėlių prieglaudai. Personalo stalas aukojo visą surinktą pinigų sumą. Džiugu pranešti, kad surinkta ir paaukota 294 eurai. Dėkojame dešimtokams už kasmetinę kalėdinę mugę bei už tokią puikią aukos idėją gyvūnėlių gerovei.

Kaip ir kasmet, kalėdinę mugę rengė ir organizavo dešimtokai, o vienuoliktokai išpuošė gimnazijos erdves, taip suteikdami dar daugiau šventinės gyvybės artėjant gražiausioms metų šventėms, kurių visi su nekantrumu laukiame.

 

Autorius:
Augustinas Liorentas, IIIg kl.

Nuotraukų autorius(-iai):
Dainora Biliūnaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos