Projekto ,,Sumanaus moksleivio akademija” uždarymo renginyje

Gegužės 10 d. Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos (VDU ŽŪA) iškilmių salėje vyko edukacinio projekto „Sumanaus moksleivio akademijos Rokiškio, Biržų, Joniškio, Pasvalio, Plungės, Akmenės,  Mažeikių, Šakių ir Zarasų rajonų eksperimentinė ir II lygio klasė” baigiamasis renginys. Jame dalyvavo ir Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijos Ig – IV g kl. mokinių grupė. ,,Sumanaus moksleivio akademijos” dalyviams buvo įteikti pažymėjimai, juos sveikino VDU ŽŪA kanclerė prof. dr. Astrida Miceikienė, daugelio rajonų savivaldos ir verslo atstovai, Rokiškio profesinio mokymo centro direktorė Diana Giedrikienė, projekto rėmėjai.

Projekto dalyviai - 9-ių rajonų moksleiviai

Prieš trejus metus Rokiškio krašto verslininkų inicijuotas projektas įsitraukus kitų rajonų vietos verslininkams bei savivaldybėms šiais mokslo metais išaugo į projektą, kuriame dalyvauja jau devynių rajonų atstovai. Džiugu, kad į projektą įsijungė ir Zarasų rajono savivaldybė, kartu su ja ir Antazavės Juozo Gruodžo pagrindinė mokykla bei Zarasų ,,Ąžuolo” gimnazija. Dusetų Kazimiero Būgos gimnazija kartu su Rokiškio profesinio mokymo centru dalyvauja jame jau nuo 2022 metų, tad projektą tik tęsia.

Prie VDU informatikos fakulteto

Projekto veiklose dalyvavo 20 gimnazijos mokinių, kurie per visus mokslo metus klausė Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos dėstytojų paskaitų, susipažino su kai kurių fakultetų studijų programomis, jų turiniu, karjeros perspektyvomis baigus studijas, lankėsi respublikinėje parodoje  ,,Ką pasėsi 2024“.

Vlado komanda pristato hidroenergetikos ateitį

Baigiamojo renginio metu II lygio klasės moksleiviai pristatė savo projektinius darbus. Tiesa, parengusių darbus būrys nebuvo itin gausus, džiugina tai, kad Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijos mokiniai nepabūgo iššūkio ir pateikė net du projektus, kuriuose pagrindė pristatomos idėjos aktualumą ir vertingumą, aptarė jos įgyvendinimo galimybes (Mantė Razmanavičiūtė, Simona Pamakštytė, Dovydas Drebulis pristatė projektą ,,Aqua sauga: upės ir ežerai klimato kaitos kontekste”; Vladas Minickas, Mantas Lukošiūnas, Pijus Ruzgas domėjosi vandens energetikos tema, jų projektas - ,,Hidroenergetika; ateitis ar prarasta viltis?”). Atlikdami šį darbą mokiniai pagilino savo pažinimo kompetencijas, patobulino gebėjimą dirbti komandoje bei viešai kabėti.

Inzinerinės klasės projektų pristatyme

Baigiamojo renginio dalyviai taip pat galėjo apsilankyti VDU studijų festivalyje, kur turėjo progos susipažinti su VDU fakultetais, jų siūlomomis studijų programomis,  pabendrauti su VDU dėstytojais ir studentais. Siekdami įtraukti kuo daugiau moksleivių festivalio rengėjai siūlė mokiniams atlikti užduotis, o įveikusius skatino įvairiausiais prizais. Be to, mokiniai galėjo apžiūrėti VDU Žemės ūkio akademijos Valdo Adamkaus sporto centrą – maloniai nustebino moderniai įrengtas stadionas, sporto salė, įvairios ir patrauklios festivalio veiklos – futbolas kitaip,  krepšinio varžybų transliacija, simuliacinės situacijos ir žaidimai…

Eksperimentinės klasės dalyviams įteikti diplomai

Zarasų rajono moksleivių dalyvavimą projekte rėme Zarasų rajono  savivaldybė.  Dėkojame už paramą ir tikimės, kad projektas turės savo tęstinumą, o moksleiviai jame galės dalyvauti ir 2024-2025 m. m. - mokytis kitose erdvėse, gilintis į juos dominančią sritį, susipažinti su studijų galimybėmis šioje aukštojoje mokykloje, projektuoti savo karjerą dar mokyklos suole.

Autorius:
Jovita Vainikevičiūtė, karjeros specialistė

Nuotraukų autorius(-iai):
Jovita Vaininkevičiūtė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos