Šimtadienis Olimpo kalne

  • Paskelbta: 2024-03-03
  • Kategorija: Renginiai

Šimtadienis – tai ypatingas įvykis, skirtas paminėti abiturientų paskutines 100 dienų mokykloje.

Šventės dalyviai

Kantriai ir atsakingai ruošęsi vienuoliktokai abiturientus pakvietė į „Olimpo kalną“, kur jų laukė dvylika dievų, galingų ir nemirtingų, tačiau kartu labai panašių į paprastus žmones. Atmosfera buvo rami, jaukumą kūrė ant stalų degančios žvakės. Abiturientus vaišino vynuogėmis bei sultimis, kaip  tikrame Olimpo kalne. Į šventę susirinko abiturientai, jų  tėveliai, šeimos nariai, mokytojai.

Skonio išbandymas

Renginį vedė Markas Jarmalavičius, kuris buvo Dzeusas, aukščiausias ir galingiausias iš Olimpo dievų, ir šalia jo Enrika Stasiulionytė, kuri buvo Hera – santuokos, vienybės deivė. Abiturientus pasveikino direktoriaus pavaduotoja ugdymui V. Normantienė bei auklėtoja I. Šukienė. Jos linkėjo Olimpo ramybės, Prometėjo užsispyrimo, titanų ištvermės ir noro mokytis.

Užduotis vaikinams

Šventės pradžioje vaikinai sušoko Graikijoje gimusį, uždegantį šokį, „Sirtakį“.

Apolono užduotis Mindaugui

Kad įrodytų, jog ne veltui lankė mokyklą, abiturientai turėjo atlikti pačias įvairiausias užduotis. Kiekvienas dievas, trumpai prisistatęs ir papasakojęs apie save, kvietė abiturientus ir skyrė pačias netikėčiausias užduotis. Jie norėjo išbandyti abiturientų ištvermę, jėgą, kantrybę, intelektą bei įgūdžius. Poseidonas, jūrų dievas, išbando atsparumą vandenynams, todėl jo išrinktasis turėjo iš indo su vandeniu be rankų ištraukti 5 obuolius. Artemidė tikrino medžioklės įgūdžius, buvo išrinkta pora vaikinų, kurie žaisdami smiginį demonstravo rankų miklumą ir taiklumą. Kitiems teko dainuoti, šokti, daryti atsispaudimus, atsilenkimus, sprogdinti balionus ar tiesiog atsakyti į pateiktus klausimus. Ir dar jų laukė daugybė pačių įvairiausių išmėginimų, kuriuos skyrė Atėnė, Apolonas, Demetra, Dionisas, Hefaistas, Hermis, Afroditė. Hadas supažindino su savo karalystės paslaptimis, išbandė klasės auklėtojos Ilonos Šukienės žinias, protą. Jai teko išspręsti ir perskaityti kryžiažodį. Puikiai atlikusi užduotį, auklėtoja išgelbėjo visus abiturientus nuo atsidūrimo Hado karalystėj.

Artemidės užduotis

Vieniems išrinktiesiems sekėsi neblogai, kiti buvo nubausti, nes nespėjo įvykdyti užduočių laiku, tačiau pabaiga visų laukė puiki: už jų stiprybę ir sugebėjimą nustebinti Dievus, už jų ryžtą, už įrodymą, kad jau pasiruošę palikti mokyklos suolą, buvo įteiktos dovanos. Dievai  kiekvienam abiturientui įteikė po Pusatestatį, svarbų įrodymą, jų mokyklinio kelio etapo baigtį. Taip pat kiekvienas gavo po „Šimtadienis Olimpo kalne“ medalį. O kad būtų  lengviau skaičiuoti paskutines dienas gimnazijoje, dovanų įteikė labai gražų kalendorių. Taip pat pakvietė visus pasivaišinti nuostabiai dideliu ir labai skaniu tortu.

Kalendorius abiturientams

Abiturientai padėkojo vienuoliktokams už puikią ir įsimintiną šventę bei paprašė priklupus kartoti priesaikos žodžius. Jie norėjo, kad vienuoliktokai paskutines dienas beatodairiškai vykdytų visus jų norus.

Kryžiažodis auklėtojai

Ši šventė įrodė, kad gimnazijos jaunimas pasiruošęs ateičiai ir kartu su dievais išbandęs savo jėgas, žengia į naują gyvenimo etapą. O renginio vedėjai abiturientams linkėjo 100 kartų daugiau motyvacijos, 100 kartų daugiau atsakingumo, 100 kartų daugiau nepamirštamų akimirkų gimnazijoje.

Po šventės su abitūra

Tokia nuostabia gaida visi, šventės organizatoriai vienuoliktokai bei abiturientai,  skubėjo įsiamžinti nuotraukoje prie foto sienelės, kurią gimnazijai padovanojo mūsų buvęs mokinys Kristupas Pučekas. Visos gimnazijos bendruomenės vardu dėkojame jam bei Ritai Dūdėnei už pagalbą kuriant šios foto sienelės dizainą.

Autorius:
Pijus Ruzgas, IIg kl.

Nuotraukų autorius(-iai):
Dainora Biliūnaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos