Būkime viena stipri šeima

  • Paskelbta: 2024-02-25
  • Kategorija: Renginiai

Dusetų ugdymo skyriaus „Sartukas“ mokytojai ir ugdytiniai intensyviai ruošėsi paminėti Lietuvos valstybės dieną. Įvairiomis technikomis kūrė Lietuvos simboliką - nuo lipdymo iki tapybos ir štampavimo. Puošė erdves trispalviais akcentais, siekdami sukurti šventinę nuotaiką ir plėsdami vaikų supratimą apie šalies istoriją bei šios dienos svarbą. Veiklų metu buvo daug kalbama apie artimą aplinką, Dusetų istoriją, tradicijas ir pan.

Įspūdingos dekoracijos

Vasario 14 dieną buvo parodytas spektaklis ,, Panama yra graži”, kuriame dalyvavo ir specialiosios mokyklos mokiniai.  Po pasirodymo visi atsakinėjo į užduodamus klausimus apie tėviškę, aktyviai įsitraukė į diskusijas.

Skamba daina

Vasario 15 dieną vaikai susirinko į salę džiaugsmingai ir pakiliai nusiteikę, pasipuošę tautiniais drabužiais ir simboliais. Šventę iškilmingai pradėjo giedodami Lietuvos himną.

Linksma visiems

Renginio metu vaikai parodė savo meninius sugebėjimus, atlikdami dainas, deklamuodami eilėraščius ir grodami muzikinius kūrinius, skirtus šiai ypatingai Lietuvos dienai paminėti.

Mažieji muzikantai

Mes džiaugiamės ir didžiuojamės švęsdami Lietuvos gimtadienį, nes Vasario 16-oji - puiki proga ugdyti pilietines ir tautines vertybes, kad vaikai suvoktų, jog jie yra šios šalies didžiausias turtas.

Mažųjų šokis

Dusetų ugdymo skyriaus „Sartukas“ mokytojų ir ugdytinių iniciatyvos ir veiklos parodo, kaip galima kūrybingai ir prasmingai įtraukti jaunąją kartą į šalies šventes, suteikiant jiems galimybę ne tik ugdytis, bet ir švęsti kartu, stiprinant bendruomenės jausmą ir  puoselėjant tautinę tapatybę.

Autorius:
Renata Šėžienė, logopedė

Nuotraukų autorius(-iai):
Reda Šlapšinskaitė, Birutė Razmanavičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos