Mano kraštas - Lietuva

  • Paskelbta: 2024-03-12
  • Kategorija: Renginiai

Vasario 16 -oji ir Kovo 11 -oji  kiekvienam lietuviui svarbios dienos ir kiekvienas privalo jas atminti. Mūsų gimnazijos priešmokyklinės grupės ugdytiniai ir pradinių klasių mokiniai ruošiasi ir pamini šias šventes. Šiais metais vasario 15 dieną vaikus maloniai pradžiugino ,,Sartuko“ darbuotojos R. Šėžienė, A. Matiukienė, J. Repečkienė. Jos paruošė ir vaikams parodė lėlių spektaklį ,,Panama yra graži“. Šio spektaklio veikėjai  keliaudami į Panamą supranta, kad gimtasis kraštas yra labai svarbus kiekvienam iš jų. Labai malonu ir gera grįžti į gimtuosius namus.

Taip pat buvo surengta vaikų piešinių paroda. Vaikai piešė savo gimtąjį kraštą: žymiausias vietas, šventes, savo gimtuosius namus.  Priešmokyklinės grupės ugdytiniai, pirmų ir antrų klasių vaikai dailyraščiu  užrašė savo gyvenamųjų vietų pavadinimus. Trečių, ketvirtų klasių mokiniai rašė mintis apie gimtinę. Keletas vaikų minčių apie savo kraštą: ,,Mano kraštas-gimtinė, geriausia šalis, mylima Tėvynė. Vieta, kur aš gimiau ir kalbu gimtąja kalba“ (Viltė K. 3 kl. ) ,,Mano kraštas- Lietuva. Aš čia gimiau ir susiradau draugų. Mano šeima gyvena čia ir mums gera! (Dominykas D. 3 kl) ,,Mano kraštas - tai daug drugelių, šviečia saulė, žaliuoja pieva. Tai mano namai, kur gera grįžti ir gauti milijoną apkabinimų. Mokykla, vaikai ir daug linksmų veidų“ (Augustė M. 4 kl.) Užrašytas mintis vaikai papuošė tautinių spalvų motyvais. Visi vaikų darbai eksponuojami pirmo aukšto koridoriuje.

Kovo aštuntąją dieną pradinių klasių mokiniai susirinko gimnazijos skaitykloje paminėti kovo 11-ąją. Mokytojos L. Semionova ir  G. Šuminienė, pasipuošusio tautiniais drabužiais,  pakvietė vaikus dalyvauti protų mūšyje. Pirmi buvo pakviesti  priešmokyklinės grupės ugdytiniai, pirmokai ir antrokai. Vaikai susiskirstė į komandas, sugalvojo komandų pavadinimus. Mokytoja L. Semionova vaikams perskaitė padavimą apie Dusetų miestelį. Vaikai apžiūrėjo, kaip atrodo sietai. Trečios klasės mokiniai vaikams suvaidino padavimą apie Sartų ežero vardo kilmę. Vaikai atsakinėjo į klausimus apie Dusetų kraštą, Lietuvos simbolius.

Trečios, ketvirtos klasių komandos  dalyvavo protų mūšyje. Taip pat turėjo užduotį - Lietuvos žemėlapyje pažymėti sostinę, Dusetas, uostą, Baltijos jūrą, Lietuvos kaimynes. Paskutinėje užduotyje turėjo atspėti senovinių daiktų pavadinimus ir jų paskirtį buityje. Renginio pabaigoje buvo suskaičiuoti taškai ir paskelbti nugalėtojai. Visi vaikai buvo apdovanoti saldžiais prizais.

Autorius:
Gitana Šuminienė, Lilia Semionova, pradinių klasių mokytojos

Nuotraukų autorius(-iai):
Gitana Šuminienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos