Baigėsi projektas „Mokėk plaukti ir saugiai elgtis vandenyje“

Mes, antros klasės mokiniai, šiemet dalyvavome projekte „Mokėk plaukti ir saugiai elgtis vandenyje“. Šį projektą koordinavo Lietuvos plaukimo federacija su Zarasų rajono savivaldybė. Programos tikslas - išmokyti kuo daugiau antrokų plaukti ir saugiai elgtis vandenyje, o jau mokantiems- tobulinti plaukimo įgūdžius ir techniką.

Projekto pradžioje...

Projektas buvo pradėtas 2023 m. spalio 18 d. Mūsų gimnazijos antrokai kartu su Antazavės Juozo Gruodžio pagrindinės mokyklos antrokais trečiadieniais vyko į Visagino „Draugystės“ baseiną. Iki Naujųjų metų į baseiną vaikai vyko 10 kartų (20 pamokų) , o 2024-jų pavasarį dar 7 kartus (14 pamokų). Autobuse ir baseine  vaikai bendravo ne tik tarpusavyje, bet susibičiuliavo ir su kaimyninės mokyklos antrokais.

Visagino parke

Užsiėmimų metu vaikai ne tik mokėsi, bet ir smagiai bei aktyviai leido laiką, ugdė pasitikėjimą savimi. Plaukimo treneriai vaikus skatino jausti atsakomybę net tik už save, bet ir už šalia esančius žmones. Antrokai išmoko daugybę plaukimo pratimų, nardyti, nušokti nuo bokštelio. Treneriai kiekvienam rado padrąsinantį žodį, skatino įveikti baimę.

Projekto pabaigoje...

Vaikams, baigusiems mokymo kursus ir išmokusiems plaukti, buvo įteikti „Mokėk plaukti ir saugiai elgtis vandenyje” pažymėjimai. Paskutinę projekto dieną prieš treniruotę vaikai pramogavo Visagino mieste esančiame parke, o po treniruotės atsisveikinę su treneriais ir kitais baseino darbuotojais keliavo į Visagino akvariumų muziejų. Pasigėrėję jūrų gyventojais ir pasmaguriavę ledais, vaikai saugiai sugrįžo į gimnaziją.

Sugrįžus į gimnaziją

Tikiuosi, kad įgyti įgūdžiai ir sukaupta drąsa įveikti baimę tikrai niekur nedings. Vaikai vasarą pritaikys įgytas žinias ir įgūdžius ir saugiai plauks įvairiuose vandens telkiniuose.

Autorius:
Jolanta Kondrašovienė, pradinių klasių mokytoja

Nuotraukų autorius(-iai):
Autorės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos