7-8 klasių IQ ringas

Pasiruošę rungtis

Nuo 2021 m. rugsėjo mėnesio 7-8 klasių mokiniai turi naują veiklą – „Stalo žaidimų akademiją“. Kartą per savaitę mokiniai susirenka į gimnazijos skaityklą žaisti įvairių stalo žaidimų. Labiausiai pamėgti žaidimai: „5 sekundės“, „Alias“, „Monopolis“, „Lietuva“, „Skrable“, „Uno“ kortos ir kiti. Žaidimų metu mokiniai mokosi analizuoti, suprasti informacinį tekstą (žaidimo instrukciją), stiprina tarpusavio santykius, smagiai praleidžia laiką po pamokų.

Stalo žaidimas

Gegužės 10 dieną įvyko 7-8 klasių mokinių varžytuvės. Tam jie pasirinko labiausiai patinkantį stalo žaidimą „IQ RINGAS. DIDYSIS STALO ŽAIDIMAS“. Kiekviena klasė išsirinko po keturis žaidėjus. Septintokams atstovavo Justina Petrauskaitė, Aidas Čepėnas, Liucija Stasiulionytė ir Nojus Černauskas. Už aštuntokų pergalę kovojo Lina Abramavičiūtė, Pijus Ruzgas, Ernesta Kancytė ir Matas Lepinaitis. Žaidėjams klausimus skaitė Goda Sokolovaitė. Tiek septintos, tiek aštuntos klasės sirgaliai buvo pasigaminę plakatus su palaikymo šūkiais.

Septintokų sirgaliai

Žaidimo lenta imituoja tikrą ringą. Žaidėjai, atsakinėdami į 5 teminių kategorijų („Gyvoji gamta“, „Tikslieji mokslai“, „Istorija“, „Kalbos ir knygos“, „Kietas riešutėlis“) klausimus, keliauja jiems skirta langelių linija link centro – finalo. Žaidimą pradeda jauniausias žaidėjas ridendamas kauliuką. Jei iškrinta nuo 1 iki 5 taškų, paimama kortelė iš atitinkamoje vietoje gulinčios kortelių krūvelės ir žaidėjui užduodamas iš anksto pasirinkto sudėtingumo klausimas. Jei išridenami 6 taškai, kauliukas ridenamas dar kartą. Jeigu žaidėjas į klausimą atsako teisingai, paeina per vieną langelį į priekį. O jei atsako neteisingai, lieka savo vietoje ir ateina kito žaidėjo eilė. Taip žaidėjai atsakinėja į skirtingų temų klausimus ir bandydami sėkmingai pereiti ugnies ruožus bei grįžimo langelius, stengiasi patekti į finalą greičiau už kitus.

Aštuntokų sirgaliai

Po nelengvos kovos, dviejų taškų persvara (16-14) pergalę šventė aštuntokai. Kad pergalės skonis būtų saldesnis, o pralaimėjimas nebūtų kartus, visus žaidėjus ir jų sirgalius mokytojos Audronė Macijauskienė ir Jurgita Kazlienė pavaišino saldainiais.

Po savaitės 7-8 klasių nugalėtojai turės susiremti su 5-6 klasių nugalėtojais. Tikimės, kad bus intriguojančios varžytuvės. Linkime visiems sėkmės.

Nuotraukų autorius(-iai):
Jurgitos Kazlienės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos