Stalo žaidimų turnyras

Smagiai laiką leidžia žaisdami

Šiais mokslo metais 5-8 klasių mokiniai kartą per savaitę renkasi į Stalo žaidimų akademiją. Modernioje skaitykloje jų laukia kelios dešimtys pačių įvairiausių stalo žaidimų. Juos žaisdami vaikai ne tik smagiai praleidžia laiką, bet ir bendrauja, mokosi, įgauna naujų įgūdžių.

Šį antradienį įvyko 5-6 klasių stalo žaidimų turnyras. Mokiniai turnyrui pasirinko du mėgstamiausius žaidimus – penktokai pasiūlė žaisti populiarųjį „Alias“, o šeštokai – žaidimą „Lietuva“, suteikiantį daug naudingos informacijos apie mūsų gimtąjį kraštą.

Susibūrę į keturias komandas, palaikomi klasės draugų mokiniai pradėjo varžytuves.

Penktokai pasiruošę nugalėti

Prie „Alias“ staliuko susitiko penktokų – Kosto, Jorūnės, Jorės, Emos, Monikos, Brendono ir šeštokų – Kajaus, Pijaus, Ąžuolo, Dainiaus ir Tado komandos.

„Alias“ – šaunus žodžių aiškinimo žaidimas, kurį žaidžiant reikia sumanumo, greitos reakcijos, lakios vaizduotės, juk ridenant kauliukus iš iškritusių raidžių reikia ne tik kuo greičiau sudaryti žodį, bet ir gebėti jį apibūdinti kitiems. Aiškinant naudojamasi sinonimais, antonimais, įvairiomis užuominomis, pasitelkiama ir vaidyba. Atspėti aiškinamą žodį irgi nelengva, nes būtina ir gerai išklausyti draugą, ir skubėti. Taigi, azartas žaidžiant šį žaidimą – garantuotas. Komandoms netrūko nei kūrybiškumo, nei aktyvumo, o žaidimų lauke šiek tiek greičiau judėjo šeštokų figūrėlė.

Edukacinį žaidimą „Lietuva“ pasirinko penktokai – Vigilija, Vėjūnė, Augustė, Kamilė, Arijus, Ugnius ir šeštokai – Ieva, Dovilė, Orestas ir Neidas.

Šeštokų komanda

Žaidimas „Lietuva“ skirtas Lietuvos pažinimui, labai įtraukiantis, mokinių vadinamas „puikia smegenų mankšta“. Juk reikia atsakyti į daugybę klausimų, suskirstytų į šešias kategorijas: istorija, kultūra, mokslas ir gamta, geografija, sportas ir žaidimai, įvairūs. Komandos nariai žaisdami turėjo galimybę tartis, tad kiekvienas galėjo pasijusti vienos ar kitos srities žinovu, parodyti iniciatyvumą, nustebinti draugus savo žiniomis. Nors komandos rungtyniavo labai tolygiai, fortūna nusišypsojo penktokų komandai.

Taigi, nugalėtojai – ir penktokai, ir šeštokai!

Smagiausia, kad šio turnyro metu nesijautė varžybų įtampos, streso ar pykčio. Tai buvo puikus bendravimas, kuriam nestigo linksmo sambrūzdžio, smagaus juoko ir teigiamų emocijų.

Nuotraukų autorius(-iai):
Ilonos Šukienės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos