Gerumo akcija „Spaudžiu leteną“

  • Paskelbta: 2024-01-19
  • Kategorija: Išvykos

Kaip ir kasmet, mūsų gimnazijos bendruomenė dalyvavo labdaros akcijoje Utenos gyvūnų globos namuose gyvenantiems gyvūnams paremti. Gerumo akcija „Spaudžiu leteną“ jau tapo tradicine - ji gimnazijoje organizuojama nuo 2015-ųjų metų.

Ši akcija sutelkia gimnazijos bendruomenę kilniam tikslui – visą gruodžio mėnesį renkama labdara gyvūnams. Šiais mokslo metais kalėdinėje mugėje buvo surinkta ir paaukota 294 eurai. Iš viso akcijos metu pavyko surinkti rekordinę sumą - net 435 eurus!

Penktokai atvyko

Paramos akcijos metu buvo renkami ir daiktai, reikalingi gyvūnams – šilti užklotai, pavadėliai, dubenėliai, žaislai, taip pat maistas gyvūnams.

Kaip ir pernai, patys aktyviausi akcijos dalyviai buvo mažieji – pradinių klasių mokiniai. Jie, paraginti mokytojų ir padedami tėvelių, dosniai ir geraširdiškai aukojo likimo nuskriaustiems šuniukams ir kačiukams. O patys pirmieji, lydimi mokytojos, su gausiomis dovanomis gyvūnėliams atkeliavo priešmokyklinės klasės mokinukai. Žinoma, geranoriškų, neabejingų mokinių atsirado ir tarp vyresniųjų; prie akcijos prisidėjo ir mokytojai, vadovai, mokyklos darbuotojai.

Numylėtinis šuniukas

Penktokai, sužinoję, kad šiemet jų klasė keliaus į Uteną,  taip pat pasirūpino gausiomis lauktuvėmis gyvūnėliams.

Sausio 17 dieną penktokus, lydimus mokytojo padėjėjos Daivos Barzdaitės ir etikos mokytojos Ilonos Šukienės, Utenos gyvūnų globos namuose pasitiko gyvūnų mylėtoja Gabrielė. Ji papasakojo apie darbuotojų ir savanorių darbą, apie kasdienybės rūpesčius, iššūkius ir džiaugsmus. Šiuo metu prieglaudoje globojami apie 300 kačiukų ir apie 100 šuniukų, ir kiekvienam jų reikia dėmesio, šilumos, dažnai ir gydymo. Tad darbuotojai labai džiaugiasi savanorių pagalba, dėkingi už materialinę ir finansinę paramą.

PUG su dovanomis gyvūnėliams

Vaikai apsilankė kačių kambariuose, turėjo galimybę paglostyti, padraugauti, pažaisti su kačiukais. O katinai pasitiko tikrai svetingai – murkdami, glaustydamiesi, taip trokštantys žmonių dėmesio. Vėliau Gabrielė mokinius palydėjo prie šuniukų voljerų, papasakojo apie jų charakterius, pomėgius, galimybę savanoriams juos pavedžioti. Visų, be išimties, numylėtiniu tapo 3 mėnesių mažylis šuniukas, kurio vaikai negalėjo paleisti iš glėbio, apgailestaudami, kad negali kartu jo vežtis į namus.

Valanda su gyvūnais prabėgo nepastebimai. Dar viena gerumo pamoka, kurioje išmokstama svarbiausių dalykų – meilės, atjautos, gailestingumo.

Ačiū visiems, pasidalijusiems gerumu su tais, kurie negali paprašyti pagalbos.

Autorius:
Ilona Šukienė, etikos mokytoja

Nuotraukų autorius(-iai):
Daiva Barzdaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos