Pažinkime akvakultūrą

  • Paskelbta: 2023-06-13
  • Kategorija: Išvykos

Dekoruoti šaukšteliai

Mūsų gimnazijos 3-4 (25 mokiniai) ir 7-8 (25 mokiniai) klasių mokiniai dalyvauja pažintinėje žuvininkystės programoje „Išauginta Europos Sąjungoje“. Programos tikslas - plėsti dalyvių žinias apie akvakultūros sektorių, skatinti Lietuvos akvakultūros ūkiuose išaugintų žuvininkystės produktų vartojimą, sužinoti apie verslo bei karjeros galimybes akvakultūros sektoriuje.

Kovo 8 dieną mokiniai dalyvavo edukacinėje pamokoje apie sveiką gyvenseną, aiškinosi kokie maisto produktai naudingiausi augančiam organizmui, kaip svarbu valgyti žuvį norint užtikrinti pilnavertę mitybą. Paskui visi specialiu modelinu, dekoravo šaukštelius akvakultūros tema. Gavosi ryškūs, margaspalviai darbeliai.

Prie VDU Žemės ūkio akademijos

Gegužės 25 dieną  visi  programos dalyviai dalyvavo pažintinėje išvykoje Kaune, VDU Žemės ūkio akademijos  Akvakultūros centre. VDU ŽŪA Vandens ūkio ir žemėtvarkos fakultete  buvo papasakota ko reikia mokytis norint tapti akvakultūros sektoriuje dirbsiančiais specialistais. Dėstytojai moksleivius supažindino su akvakultūros ir žuvivaisos ūkiuose veisiamomis ir auginamomis žuvų rūšimis, jų veisimo technologijomis, akvakultūros produktais. Įvairialypis sektoriaus pobūdis mokiniams leido iš arti pamatyti veisiamų ir auginamų žuvų, vėžiagyvių rūšis, jų auginimo aplinką. Renginio pabaigoje visi mokiniai buvo pavaišinti skaniais pietumis.

Gegužės 31 dieną mokiniai dalyvavo pažintinėje pamokoje su lektoriumi Justu Dainiu apie Lietuvos akvakultūros ūkiuose išaugintus žuvininkystės produktus, apie verslo bei karjeros galimybes akvakultūros sektoriuje. Mokiniai gavo užduočių knygeles, kurias susėdę grupelėmis pildė, diskutavo apie akvakultūros problemas, kūrė savo valdomą akvakultūros ūkį.

Džiaugiasi dovanomis

Programos dalyviai gavo ne tik naudingų žinių apie žuvininkystę, keliavo į Akvakultūros centrą Kaune, atliko edukacines užduotis, bet dar ir buvo apdovanoti kuprinėmis bei užkandžių dėžutėmis su pažintinės žuvininkystės programos „Išauginta Europos Sąjungoje“ logotipais.

Autorius:
Jurgita Kazlienė

Nuotraukų autorius(-iai):
Jurgita Kazlienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos