Keliauti gera

  • Paskelbta: 2023-05-29
  • Kategorija: Išvykos

Prie IX forto

Baigiantis mokslo metams, vis labiau ir skaisčiau šviečiant saulutei, jau nesinori sėdėti klasėse prie vadovėlių, o norisi keliauti. 

Tad mes, septintokai, gegužės 24 dieną išvykome į Kauną. Iš pradžių važiavome į IX Fortą. Čia buvo užsakyta ekskursiją „IX forto gynybinė siena – požemiai“. Mus pasitiko gidas. Už masyvių metalinių gergždžiančių durų – paslaptingai atrodančios požeminės susisiekimo galerijos. Leidomės mažais tuneliais, stovėjome prie tikrų patrankų ir senoviškų durų. Gidas atskleidė mįslingiausias IX forto gynybinių įtvirtinimų detales: papasakoja apie artilerijos ginkluotę, buvusias artilerijos pabūklų ir įgulos pozicijas, aprodė jų slėptuves, geriamojo vandens šulinį ir amunicijos sandėlius. Tai mums paliko didelį įspūdį.

Vėliau važiavome į prekybos ir laisvalaikio centrą Mega. Kas norėjo, galėjo aplankyti kino centrą „Cinamon“, pasigrožėti akvariumu, užsukti į parduotuves ir turiningai praleisti laiką. Pramogoms skyrėme net tris valandas.

Prie Kauno pilies

Po to vykome į Nemuno ir Neries santaką ir ten turėjome visą valandą įsikrauti teigiamos gamtos energijos. Tai vieta, kur susituokia Nemunas ir Neris. Sakoma, kad būtent čia buvusiame alke (šventvietėje) stovėjo ir Mildos šventykla. Tai – Kauno gimimo vieta! Šalia Santakos parko unikalus istorinis objektas - Kauno pilis - seniausia išlikusi mūrinė pilis Lietuvoje. Tad pasivaikščioję, pasigrožėję, nusifotografavę prisiminimui, grįžome namo.

Autorius:
Ieva Laučiūtė, Austėja Dimitrijeva, 7 kl.

Nuotraukų autorius(-iai):
Daivos Krikščionaitienės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos