Ekskursija į Vilnių

  • Paskelbta: 2023-10-26
  • Kategorija: Išvykos

Spalio 11 dieną 1-4-tų klasių mokiniai vyko į ekskursiją. Kartu su mokytojomis aplankė  Lietuvos sostinę - Vilnių. Pirmiausiai pradinukai dalyvavo ekskursijoje „Vilnius -Tavo kuprinėje“. Ši ekskursija turėjo dar ir kitą, tikslesnį pavadinimą: „Laiko mašina per 700 metų“. Mažiesiems tyrinėtojams skirta ekskursija – tai kelionė laiku per amžius nuo miesto įkūrimo XIV a. iki XXI a. Vaizduotės laiko mašina vaikai kėlėsi per skirtingus šimtmečius, o įdomūs pasakojimai ir kūrybiškos veiklos atskleidė vaikams Vilniaus ir jį kūrusių žmonių istorijas!

4-kai prie pilies bokšto

Ekskursija prasidėjo Katedros aikštėje prie paminklo kunigaikščiui Gediminui. Po valandos trukmės pasivaikščiojimo, kurio metu vaikai ne tik pažino Vilniaus senamiestį, bet ir atliko keletą įdomių užduočių, jie vėl grįžo į Katedros aikštę. Čia apžiūrėjo Katedrą, aplankė Valdovų rūmų kiemelį, užlipo į Gedimino pilies bokštą. Pirmokai ir antrokai pasiliko pilies bokšto muziejuje, kur dalyvavo edukacijoje „Duok penkis Geležiniam vilkui“.  Užsiėmimo metu susipažino su Gedimino pilies, Vilniaus ir, žinoma, Geležinio vilko istorija. Sužinojo, kada ir kodėl švenčiame Vilniaus gimtadienį. Išgirdo kas, kur ir kada pirmą kartą Vilnių paminėjo.

3-kai Pilies papėdėje

Atlikdami įvairias kūrybines užduotis, susipažino, kokių tautų, kultūrų bei specialybių žmonės nuo seno kūrėsi Vilniuje ir Vilnių augino. O atliktas užduotėles užantspaudavo Gedimino pilies antspaudu!  Šio edukacinio užsiėmimo metu mažieji sužinojo, kuo Vilnius buvo unikalus anais laikais bei kuo jis ypatingas šiandien! Edukacinis užsiėmimas atliepia „Vilnius 700” minėjimo sukaktį.

Kaip kūrėsi Vilnius...

Trečiokai ir ketvirtokai tuo pačiu metu dalyvavo edukacijoje „Barboros Radvilaitės legenda“. Barbora Radvilaitė – viena garsiausių Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovių. Vilniaus Katedroje iki šių dienų išliko karalienės laikus menančios vietos: koplyčia, kur Barbora susituokė su Žygimantu Augustu, jos slaptasis kapas ir amžino poilsio vieta. Edukacijos metu gidė pakvietė moksleivius  iš arčiau pažinti Barboros Radvilaitės gyvenimą. Stabtelėjo katedroje, klaidžiojo požemių labirintais, apžiūrėjo prabangius audinius ir perlus, galėjusius puošti valdovę, pauostė jai ruoštas kvepiančias vaistines medžiagas, patyrinėjo, kaip jos statuso žmonės bendravo ir rūpinosi buitimi. Abi šios edukacijos buvo užsakytos iš Kultūros paso programos.

Improvizuojame „Žibintininkus“

Grįžtant namo dar ilgai netilo šurmulys autobuse: vaikai dalijosi įspūdžiais, patirtomis emocijomis.

Autorius:
Jolanta Kondrašovienė, pradinių klasių mokytoja

Nuotraukų autorius(-iai):
Nuotraukos iš asmeninio albumo

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos