Baigtas „Sumanaus moksleivio akademijos“ kursas

  • Paskelbta: 2023-06-13
  • Kategorija: Išvykos

Botanikos sode

Mūsų gimnazijos I-IIg klasių 16 mokinių visus mokslo metus dalyvavo projekte „Sumanaus moksleivio akademijos Rokiškio inžinerijos eksperimentinė klasė“. Šį projektą organizuoja ir finansuoja Rokiškio verslo klubas, o įgyvendina VDU Žemės ūkio akademija ir Rokiškio profesinio mokymo centras. Šio projekto tikslas – supažindinti mokinius su inžinerija, jos didele reikšme šiandieniame darbo pasaulyje. Tikimasi, kad pažinę šį mokslą mokiniai noriai rinksis  šią profesiją ir užpildys trūkstamų inžinerijos specialistų darbo vietas.

Mokiniai kelis kartus per mokslo metus važiavo į  VDU Žemės ūkio akademiją klausyti paskaitų, išbandyti įvairių inžinerinių mechanizmų, dalyvavo profesiniame veiklinime Rokiškio profesinio mokymo centre, lankėsi tarptautinėje žemės ūkio parodoje „Ką pasėsi...2023“.

VDU ŽŪA kanclerės prof. dr. Astridos Miceikienės sveikinimas

Birželio 6 dieną įvyko „Sumanaus moksleivio akademijos“ Rokiškio, Pasvalio, Joniškio, Biržų, Plungės inžinerijos eksperimentinės klasės V susitikimo – projekto uždarymo renginys. Jis vyko VDU ŽŪA centrinių rūmų iškilmių salėje. Projekte dalyvavusius mokinius iškilmingai pasveikino VDU ŽŪA kanclerė prof. dr. Astrida Miceikienė, Rokiškio verslo klubo viceprezidentas Irmantas Tarvydis, Rokiškio profesinio mokymo centro direktorė Diana Giedrikienė. Visiems įteikti vardiniai pažymėjimai, liudijantys, kad yra baigta edukacinio projekto „Sumanaus moksleivio akademijos Rokiškio inžinerijos eksperimentinės klasės“ 30 akademinių valandų mokymų programa. Iškilmingam renginiui pasibaigus, mokinių laukė staigmena. Vykome į VDU Kauno botanikos sodą, kuriame gidė supažindino su įvairių augalų, medžių, gėlių rūšimis, nepaprasto grožio dvaru ir parku, šiuo metu žydinčių bijūnų ir vilkdalgių jūra. Po ekskursijos parko kavinėje visi buvome pavaišinti skaniais pietumis.

Labai džiaugiuosi ir didžiuojuosi, kad iš visų Zarasų rajono mokyklų į šį projektą pakviesti ir dalyvauja mūsų gimnazijos mokiniai. Ačiū šio projekto sumanytojams už žinias, naujas patirtis ir galimybes. Tikiuosi, kad iš šiame projekte dalyvavusių mokinių ne vienas pasirinks tokias įdomias, nors ir sunkias inžinerijos studijas.

 

Autorius:
Jurgita Kazlienė

Nuotraukų autorius(-iai):
Jurgita Kazlienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos