Viešnagė LR Prezidentūroje

  • Paskelbta: 2023-12-11
  • Kategorija: Išvykos

Dar lapkričio pabaigoje mūsų gimnazija gavo pirmosios ponios Dianos Nausėdienės laišką su prašymu: „Šiemet mes vėl kviečiame Jus pasitikti Naujuosius 2024-uosius metus visų kurtais, šviesios, žmogiškosios Vilties sparnais. Papuoškime jais kalėdinę eglę mūsų visų namuose – Lietuvos Respublikos Prezidentūroje ir drauge sukurkime Lietuvos Vienybės medį. Tegul balti sparnai simbolizuoja mūsų kūrybos galią, nenugalimą Meilės jėgą, laisvės ir taikos siekį, optimizmą bei mūsų žmonių ryžtą ir gebėjimą įveikti didžiausius iššūkius, skriejant link Svajonės. Tegul Angelo sparnai, atkeliavę iš visų Lietuvos kampelių, iš pasaulio lietuvių bendruomenių įvairiuose žemynuose – nuo pajūrio kopų iki sostinės kalvų, nuo tolimiausių sodybų visuose Lietuvos rajonuose ir regionuose, iš didmiesčių ir miestelių, – sukuria tą nepakartojamą, įkvepiančią, stebuklingą nuotaiką mūsų visų bendram skrydžiui į ateitį. Patirkime kalėdinio laukimo džiugesį kartu“.

Ant Prezidentūros laiptų

Prezidentas Gitanas Nausėda ir pirmoji ponia Diana Nausėdienė pagrindinę Prezidentūros Kalėdų eglę įžiebė kartu su 360 vaikų, atvykusių iš įvairių Lietuvos savivaldybių.  Tarp jų ir šeši mūsų rajono mokyklų penktokai. Garbė paviešėti LR Prezidentūroje atiteko Zarasų  Pauliaus Širvio progimnazijos, Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijos ir Antazavės Juozo Gruodžio pagrindinės mokyklos mokiniams, gaminusiems angelo sparnus, kuriais ir buvo papuošta Prezidentūros eglutė.

Mokiniai po apdovanojimų

Viešnagė Prezidentūroje buvo įsimintina.  Mokiniai stebėjo eglutės įžiebimą, pamatė Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro spektaklį bei gavo dovanų iš paties Prezidento rankų: po rinkinį saldainių ir pasirinktą kamuolį.

Autorius:
Daiva Mieliauskienė

Nuotraukų autorius(-iai):
Daiva Mieliauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos