Spalvinga dovanų puokštė mokytojams

  • Paskelbta: 2024-10-06
  • Kategorija: Renginiai

Mokytojo diena – tai tik viena diena metuose, tačiau mokytojo misija– tai tarnystės augančios kartos ugdymui pasirinkimas visam gyvenimui.

Spalio 3 dieną Zarasų kultūros centro didžiojoje salėje buvo paminėta Tarptautinė mokytojų diena. Šią dieną tradiciškai buvo pagerbti mokytojai už jų indėlį į mokslą, kantrybę, atsidavimą.

Apdovanoti rajono mokytojai

Zarasų rajono savivaldybės merės Nijolės Guobienės padėka apdovanota logopedė Renata Šėžienė už mokinių kūrybiškumo skatinimą, inovacijų paiešką  ir taikymą savo darbe, nesavanaudišką pagalbą kiekvienam mokiniui bei nuoširdų bendravimą su kolegomis. O už 56-ojo Lietuvos mokinių jaunųjų filologų konkurso pirmos vietos mokinio parengimą Švietimo, mokslo ir sporto ministrės Padėkos raštą gavo lietuvių kalbos mokytoja Dainora Biliūnaitė. Sveikiname ir didžiuojamės.

Dalyvius nuostabia muzika džiugino Artūro Noviko džiazo mokyklos vokalinis ansamblis „Jazz Island“. Jaunieji dainininkai užbūrė klausytojų širdis emocionalumu, džiugino puikiai atliekama muzika. Žiūrovai jiems negailėjo ovacijų už nepakartojamus kūrinius.

Po nuostabaus koncerto visi mokytojai buvo pakviesti pasivaišinti arbata, kava, įvairių rūšių užkandžiais, desertais, saldumynais bei pabendrauti. Buvo labai smagu. Nuoširdžiai dėkojame organizatoriams už mokytojams parodytą dėmesį.

Sveikina abiturientai

Spalio 4-osios rytą mokytojus sveikinimais pasitiko būrys abiturientų. Moksleiviai pedagogus vaišino gardžiais skanėstais, linkėjo gražios šventės. Prie abiturientų prisidėjo ir gimnazijos mokinių taryba. Džiaugiamės ir dėkojame, kad sveikinimų sulaukėme ir nuo Antazavės bendruomenės centro.

Koncertas „Rudens simfonija“

Po pamokų mokytojams šventinį koncertą „Rudens simfonija“ padovanojo dvyliktokai. Prasmingais žodžiais ir gražia muzika  jie dėkojo mokytojams ir linkėjo neišsenkančios energijos, kantrybės bei gerų mokinių. Sveikatos, kantrybės ir laimės!  „Tegul Jūsų širdis džiaugiasi matydama savo mokinių augimą, o kiekvienas mokyklos kampelis būna pripildytas šilumos ir gerų emocijų“, - sakė abiturientai. Visiems susirinkusiems puikių emocijų skambiais balsais dovanojo gimnazistai Aivita Malažinskaitė, Uršulė Krikščionaitytė, Austėja Dimitrijeva bei Pijus Ruzgas.

Gidės pasakojimas

Šventinę dieną grupelė mokytojų pratęsė apsilankę Salų dvare, išklausę gidės pasakojimą  apie šlovingą dvaro praeitį.  Sužinojome, kad  Salų dvaras rašytiniuose šaltiniuose minimas nuo XVI a., tuomet jis priklausė Radvilų giminės Nesvyžiaus atšakai. Radviloms valdant jau buvo pradėtas formuoti miško parkas, garsėjęs žirgynu, stovėjo medinis dvaro sodybos pastatas. 1806 m., dvarą nupirkus Ignotui Morikoniui, prasidėjo dvaro  klestėjimo metai. Buvo tvarkomas parkas, formuojamas vaismedžių sodas, pastatyti mūriniai klasicistinio stiliaus dvaro rūmai.

Nuotrauka prisiminimui

Kai dvarą su parku įsigijo Reinoldas Tyzenhauzas, Salų dvaro sodybą pavertė to meto kultūriniu centru. Po jo mirties dvaro valdytoja tapo Marija Pžezdziecka. Prieš Antrąjį pasaulinį karą, dvare įkurta Žemės ūkio mokykla, vėliau čia veikė aštuonmetė bei pradinė mokyklos. XX a. pradžioje rūmų viduje ne kartą vykdytos  rekonstrukcijos. Susipažinę su dvaru, aplankę visas erdves, mokytojai gardžiavosi puikiais patiekalais ir skubėjo įsiamžinti šalia dvaro.

Po pabuvojimo Salų dvare

Dėkojame Salų dvaro administracijai už dovaną mokytojams – nemokamą dvaro lankymą, gidei – už malonų, šiltą pasakojimą, o virėjoms – už skanius pietus.

Autorius:
Vanda Normantienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui

Nuotraukų autorius(-iai):
Tautvydas Adamonis, Vanda Normantienė, Erikas Černovas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas