Mokėdamas kalbą toliau nukeliausi

  • Paskelbta: 2024-09-30
  • Kategorija: Renginiai

Rugsėjo 26-oji – Europos kalbų diena. Šia diena siekiama skatinti ir išlaikyti turtingą Europos kalbų ir kultūrų įvairovę. Tai – ne paprasta šventė, tai – 700 milijonus europiečių iš 47 Europos Tarybos valstybių jungianti diena, skatinanti bendravimą, bendradarbiavimą, įvairialypiškumą ir tarptautiškumą. Ja taip pat siekiama, kad žmonės per savo gyvenimą mokytųsi daugiau kalbų ir ugdydami savo kalbinius įgūdžius.

Paminėta Europos kalbų diena

Švenčiama kasmet nuo 2001 metų. Europos kalbų diena buvo paminėta ir mūsų gimnazijoje. Pamokų metu vienuoliktokai bei dvyliktokai aplankė jaunesnių klasių mokinius ir pravedė trumpą viktoriną.

Pas dešimtokus pamokoje

Mokiniai savo žinias patikrino viktorinose apie Europos kalbas. Buvo pateikiami įvairūs – sunkūs ir nelabai – klausimai, o už teisingus atsakymus vaikai gaudavo saldų prizą - saldainį. Tie, kuriems nepavyko atsakyti į klausimus, gavo progą pademonstruoti savo kultūrinį išprusimą pasakant frazę ar žodį užsienio kalba. Svarbu paminėti, kad viktorinos metu entuziastingiausi buvo 4 klasės mokiniai, be to, atsakė daugiausiai klausimų. Ypač geras žinias parodė ketvirtokė Vakarė Sinkevičiūtė.

Abiturienės Mantė, Deimilė ir Jovita

Vyresnieji  gavo lankstinukus, kuriuose parašyti žodžiai ar frazės trimis mūsų gimnazijoje mokomomis užsienio – anglų, rusų ir prancūzų – kalbomis.

Dovanų - saldūs prizai

Šios dienos veiklos priminė, kaip svarbu, naudinga ir smagu suprasti užsienio kalbą ir galėti ja susikalbėti keliaujant užsienyje ir bendraujant su kitų šalių žmonėmis. Juk kalbos padeda susirasti naujų draugų, pažinti naujas kultūras, atveria naujų galimybių. Europos Sąjungoje yra 24 oficialiosios kalbos.

Pamoką veda Uršulė ir Lina

Dėkojame prisidėjusiems prie šios iniciatyvos mokytojams – už lankstinukų gamybą, kantrybę skiriant pamokos laiko bei gimnazistams – už gražius piešinius ir norą skleisti europines vertybes. Labai džiaugiamės, kad gimnazijos mokiniai labai aktyviai įsitraukė į šios dienos paminėjimą ir nori plėsti žinias apie kalbas. Tikimės, kad taip bus ir kitais metais ir Europos kalbų diena bus atšvęsta dar išradingiau

Autorius:
Jovita Paurytė, IVg klasė

Nuotraukų autorius(-iai):
Dainora Biliūnaitė, Vanda Normantienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas