Abiturientams nuskambėjo paskutinis skambutis

  • Paskelbta: 2024-06-02
  • Kategorija: Renginiai

Penktadienį Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijoje vyko nuostabi paskutinio skambučio šventė, kupina gerų emocijų ir prisiminimų. Į savarankišką gyvenimą išlydėjome jau XX gimnazijos abiturientų laidą. Šią šventę kūrė IIIg klasės mokiniai kartu su auklėtoja Dainora Biliūnaite. Pertraukų metu jie lankstė, karpė, klijavo dekoracijas, rašė scenarijų ir stengėsi, kad ši šventė pavyktų. Likus dienai iki paskutinio skambučio, vienuoliktokai suskubo puošti mokyklą, abiturientų auklėtojos kabinetą ir taip pat laiptų turėklus. Margaspalviai drugeliai, ryškios gėlės bei gausybė balionų išdabino erdves ir sukūrė šventinę nuotaiką.

Naktį abiturientai nemiegojo, triukšmavo ir neleido miegoti kitiems. Jie važinėjo garsiai signalizuodami, žadindami mokytojus, draugus, visus dusetiškius bei antazaviškius.

Atėjus paskutinio skambučio šventės dienai, į pamokas abiturientai atvyko su išpuoštais automobiliais, o kieme juos pasitiko gausus būrys mokytojų bei mokinių. Pamokos jiems nebuvo sunkios, jas vedė mūsų gimnazijos pirmokėliai, vėliau  su jais atsisveikino pirmoji dusetiškių mokytoja Gitana Šuminienė bei buvusi Antazavės mokinių auklėtoja Laima Mažiulienė. Taip pat pamoką vedė technologijų mokytojas Dalius Dūdėnas. Paskutinę pamoką, tradiciškai, veda klasės auklėtoja, šįkart Ilona Šukiene, buvusi šalia jų nuo penktos klasės.

Ir pagaliau išaušo ta akimirka, kai abiturientus, aidint mokyklinio varpelio garsams, į Dusetų kultūros salę atvedė pirmokėliai. Įeinant visi atsistoję plojo, skambėjo Andre Rieu – Ballad For Adeline kūrinys. Renginį vedė vienuoliktokai Markas Jarmalavičius ir Augustinas Liorentas.

Pirmiausiai buvo perskaitytas direktorės įsakymas, leidžiantis abiturientams laikyti pasirinktus brandos egzaminus, o tuomet žodį tarė gimnazijos direktorė Dalia Deinienė. Ji linkėjo geros kloties brandos egzaminų sesijoje ir drąsos įveikti visus gyvenimo iššūkius. Šešiolikai abiturientų atminimui padovanojo po rašiklį ir užrašų knygutę su gimnazijos logotipu, o pasiekusiems puikių rezultatų įteikė padėkas. Taip pat direktorė padėkojo mokytojams, kurių mokiniai šiemet laimėjo prizines vietas įvairiose olimpiadose, konkursuose  rajone bei respublikoje.

Po gražios įžangos visi klausėsi aštuntokės Austėjos Dimitrijevos atliekamos dainos. Abiturientus sveikino Zarasų rajono tarybos narys Kęstutis Stankevičius, Dusetų seniūnas Darius Steponavičius bei Dusetų Švenčiausios Trejybės bažnyčios klebonas kanauninkas Stanislovas Krumpliauskas. Klebonas perskaitė maldą ir visus palaimino, o abiturientams įteikė po atviruką su Popiežiaus Pranciškaus žodžiais, kviečiančiais keliauti tik pirmyn. Taip pat žodį tarė Antazavės pirmoji mokytoja Janina Malcienė. Ji pasveikino savo vaikus, kurie mokėsi Antazavės Juozo Gruodžio pagrindinėje mokykloje. Mokytoja  buvusiems auklėtiniams išdalino laiškus su svajonėmis, kurias jie užrašė pabaigdami pradines klases. Po mokytojos palinkėjimų skambėjo ketvirtokės Augustės Mažeikaitės daina ,,Stebuklingi žodžiai“. Auklėtoja Ilona Šukienė labai nuoširdžiai kalbėjo apie vaikus ir palinkėjo visa ko geriausia gyvenime. Linkėjimus palydėjo Uršulės Krikščionaitytės, Austėjos Dimitrijevos ir Pijaus Ruzgo atliekama daina ,,Topoliai“.  Po  nuostabaus trio dainos žodis buvo suteiktas abiturientams ir jie pasveikino mokytojus, dėkodami, kad tiek metų buvo su jais kartu ir  parengė gyvenimui. Nepamiršo padėkoti tėveliams, auklėtojai Ilonai Šukienei. Dvyliktokės Gabrielė Grižaitė ir Irina Zaičenkova atliko dainą ,,Nesakau sudie...“, kartu pasikviesdamos pabūti šalia ir savo mylimą auklėtoją Iloną Šukienę. Šis gražus gestas sugraudino ne tik auklėtoją, bet ir visą salę. Taip pat dainavo buvusi mūsų gimnazijos mokinė Aivita Malažinskaitė, dabar besimokanti Vilniaus Juozo Tallat-Kelpšos konservatorijoje. Nešini glėbiais gėlių, balionais ir dovanėlėmis dvyliktokus sveikino tėveliai, giminės ir draugai. Paskutinę dainą „Dangus tau dovanojo aukštį“ atliko visų mylima Margarita Veikšrienė. Baigiantis šventei abiturientai vienuoliktokams perskaitė testamentą ir perdavė simbolinį raktą, taip primindami, kad jie dabar lieka gimnazijos šeimininkais. Suskambus mokykliniams varpeliui, pirmokėliai palydėjo abiturientus iš salės, o kad šios nuostabios šventės nepamirštų niekas, nusprendė įsiamžinti  prie gimnazijos paradinių durų.

Linkime jums sėkmės, mūsų mielieji abiturientai, o visiems, rengusiems šią nuostabią šventę, nuoširdžiai dėkojame. Ačiū Dusetų kultūros centro darbuotojams ir visiems, prisidėjusiems prie šios graudžiai mielos šventės.

 

Autorius:
Dainius Lepiochinas, 8 kl.

Nuotraukų autorius(-iai):
Vilija Visockienė, Ilona Pužienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos