Ir vėlei rugsėjis...

  • Paskelbta: 2024-09-04
  • Kategorija: Renginiai

Rugsėjo 1-oji - tai diena, kai po vasaros atostogų mokiniai, mokytojai ir tėvai susirenka drauge paminėti naujų mokslų metų pradžią. Šiemet šią dieną minėjom rugsėjo 2-ąją. Mokslo metų pradžia dažnai būna jaudinanti tiek vaikams, tiek jų tėvams. Mažiausieji mokiniai, pirmą kartą žengiantys į mokyklos suolą, patiria daugybę jausmų – džiaugsmą, nerimą, smalsumą. Tuo tarpu vyresni mokiniai pasitinka naujus iššūkius, susijusius su mokymosi įgūdžiais, naujomis pareigomis bei išsikeltais tikslais. Abiturientams šis rugsėjis paskutinis mokykloje. Jie netrukus žengs į suaugusiųjų gyvenimą.

Nuotrauka prisiminimui

Kaip ir kasmet, Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijos bendruomenės mokslų metų šventė prasidėjo Dusetų Švč. Trejybės bažnyčioje. Susirinkusius pasitiko nuostabiai išpuošta bažnyčios erdvė, gaudžiantys vargonai bei skambantis Margaritos Veikšrienės balsas. Šventas mišias aukojo ir už mokytojus, mokinius bei tėvus meldėsi klebonas kanauninkas Stanislovas Krumpliauskas. Mišioms pasibaigus ir sugiedojus tautišką giesmę prasidėjo šventinė programa. Renginį vedė dešimtokė Liucija Stasiulionytė ir vienuoliktokas Pijus Ruzgas.

Švetės pradžioje - Tautiška giesmė

Po gražių įžanginių vedėjų žodžių šventinį renginį, skirtą Mokslo ir žinių dienai, pradėjo gimnazijos direktorė Dalia Deinienė. Ji pasidžiaugė vis gražėjančia, atsinaujinančia gimnazija, jos aplinka bei įteikė mokiniams padėkas už puikų ir labai gerą mokymąsi. Direktorė skyrė gražius žodžius visiems: ji kalbėjo apie naujas galimybes, kurias atneša nauji mokslo metai, paragino jaunimą drąsiai siekti savo tikslų, mokytojams ir tėvams palinkėjo kantrybės ir stiprybės ugdant jaunąją kartą. Direktorė kreipėsi į mokinius, jų tėvelius, mokytojus bei visą bendruomenę. Ji kvietė būti vieningiems: visiems laikytis susitarimų bei nustatytų taisyklių. „Gero starto – konstruktyvaus ir ramaus darbo – linksmo bei džiuginančio rezultatais finišo“, - linkėjo ji. Direktorės kalba buvo kupina įkvėpimo ir šilumos  primenant, kad kiekviena diena mokykloje yra pilna naujų atradimų.

Renginio vedėjai Liucija ir Pijus

Sveikinimo žodį tarė Zarasų rajono merė Nijolė Guobienė. Ji su džiaugsmu pasveikino mokinius ir mokytojus su švente ir įteikė pirmokams ,,Vaiko Konstitucijas“ ir „Pirmoko rinkinius“. Po jos visus pasveikino Dusetų seniūnas Darius Steponavičius, kuris kalbėjo apie naujų mokslo metų svarbą ir linkėjo sėkmės mokiniams šiais naujais mokslo metais. Kad mokslai nebūtų kartūs, jis pirmokams įteikė saldžių skanėstų. Seniūno sveikinimus palydėjo nuotaikinga daina ,,Laimės šokis“, kurią sudainavo Austėja ir Sofija Markevičiūtės ir Augustė Mažeikaitė.

Mokslo metų pradžią paskelbė direktorė Dalia Deinienė

Sveikinimo žodžius tarė ir pirmokėliai: nedrąsiai, bet guviai eilėraščio posmais į gausų būrį prabilo mažieji. Ketvirtokė Vakarė nuotaikingu kūrinėliu paįvairino renginį. Į gausų būrį kreipėsi ir paskutinius metus šioje gimnazijoje pradedantys abiturientai. Jie įteikė mielas dovanėles pirmokėliams bei juos pakvietė prisiekti, kad bus mandagūs, dori, sąžiningi, smalsūs visus mokslo metus. Nuostabiai žaismingai nuskambėjo vienuoliktokės Uršulės Krikščionaitytės atliekamos dvi dainos:  ,,Aš nevertas“  bei „ I can't remember love. Pasibaigus koncertui, visi mokiniai su šypsenomis, pilni gerų emocijų, nuskubėjo į klases, kur jų laukė klasių auklėtojai.

Zarasų rajono merė Nijolė Guobienė

Taigi šventė buvo tikrai labai graži bei jauki. Jautru buvo žiūrėti, kaip dvyliktokai jaudinosi sulaukę paskutinio rugsėjo, o pirmokai nekantravo žengti pirmą žingsnį į ilgą mokslo bei pažinimo kelionę. Buvo gera klausytis įkvepiančių kalbų bei stebėti mokinių pasirodymus, kurie, tikiuosi, tikrai sušildė kiekvieno buvusio šventėje širdį.

Dovanos pirmokams

Už pagalbą ruošiant Mokslo metų ir žinių šventę nuoširdžiai dėkojame klebonui kanauninkui Stanislovui Krumpliauskui, Dusetų kultūros centro garso operatoriui Ramūnui Lisinskui, už giesmes Margaritai Veikšrienei bei Alvydui Stauskui už įamžintas šventės akimirkas.

Autorius:
Meda Austėja Kazlaitė, Ig kl.

Nuotraukų autorius(-iai):
Alvydas Stauskas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas