Sveika, vasara!

Džiaugiasi ledais

Birželio 13-19 dienomis Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijoje vyko priešmokyklinės grupės ugdytiniams ir pradinių klasių mokiniams dienos stovykla „Sveika, vasara!“. Mokiniai stovyklavo penkias dienas.

Keliautojai

Pirma diena – Žaidimų ir draugystės diena. Šią dieną vaikai  susikūrė stovyklos elgesio taisykles, susiskirstė į 3 grupes ir sugalvojo joms pavadinimus : „Vatostogautojai“, „Vedliai“ ir „Keliautojai“. Po to visi žaidė draugystę skatinančius žaidimus.

Vedliai

Antra diena – Gamtos atradimų diena. Vyko patyriminė veikla: stovyklautojai noriai tyrinėjo Sartų pakrantėje augančius augalus, mokėsi juos atpažinti įvairių mobiliųjų programėlių pagalba. Grįžę į savo grupes ieškojo daugiau informacijos internete apie surastus augalus. Pailsėję visi keliavo į gamtą ir kūrė koliažus iš gamtinės medžiagos. Vaikai mokėsi pažinti, saugoti ir tausoti gamtą.

Žirgelių lipdymas

Trečia diena – Meno ir išvykų diena. IT pagalba vaikai gilino žinias apie žirgą, lipdė žirgelius iš molio, o po to vyko į Sartų žirgyną. Žirgeliams stovyklautojai vežė vaišių: morkų, duonos, obuolių. Apsilankę žirgyne vaikai patyrė daugybę teigiamų emocijų.

Laumžirgių gamyba

Ketvirta diena – Mokslinių atradimų diena. Gražutės regioninio parko stovyklavietėje vyko edukacija apie laumžirgius. Šio parko patarėjas Vytautas Eidėjus supažindino su Lietuvoje aptinkamų laumžirgių rūšimis, kartu su vaikais juos gaudė ir tyrinėjo. Edukacijos dalyviai, panaudodami gamtinę medžiagą, pasigamino laumžirgį.

Vatostogautojų grupė

Penkta diena – Stovyklos uždarymas. Stovyklautojai, panaudodami antrines žaliavas pasidarė „monstriškus“ kėglius. Žaidė mini boulingą ir kitus stovyklavimo metu išmoktus žaidimus. 
Apibendrinę stovyklos veiklą, vaikai dalinosi patirtais įspūdžiais ir draugišku bendravimu. Pabaigoje laukė saldus ir šaltas siurprizas – ledai.

Autorius:
Lena Budzilienė, Lilia Semionova, Gitana Šuminienė, Jolanta Kondrašovienė, Ilona Pužienė

Nuotraukų autorius(-iai):
Autorių

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos