Belaukiant šv. Velykų

Vienuoliai su pradinių klasių mokiniais

Didžiausia krikščionių šventė – Velykos. Kaip ir kiekvienai šventei reikia pasiruošti, taip ir Velykoms yra skirtas gana ilgas laikotarpis Gavėnia, o paskutinė savaitė vadinasi Didžioji. Šiuo laikotarpiu esame kviečiami plačiau atverti savo širdis, pažvelgti į sielos gelmes ir apsvarstyti gyvenimo prasmės klausimus.

Kovo 30 dieną mūsų gimnazijoje apsilankė Tiberiados vienuoliai: brolis Egidijus, Gonzagas ir sesuo Kolumba. Brolis Egidijus mokiniams papasakojo apie Šventų Velykų šventimą, apie tai, kaip atsiliepti į Dievo meilę ir mokė melstis trimis stebuklingais žodžiais – ačiū, prašau ir atsiprašau. Brolis Gonzagas ir sesuo Kolumba pasakojo apie tikėjimo kelionės nuotykį ir kaip jie tapo vienuoliais. Susitikimo metu mokiniai kartu su svečiais giedojo giesmes, bendravo, klausėsi Gerosios Naujienos.

Gavėnios susikaupimo akimirkos – tikėjimo kibirkštėlė, kuri, tikimės, neužges, bet įsiliepsnos ir uždegs visų širdis skleisti gėrį, meilę ir Prisikėlimą.

Bendra malda

Paskaitykite, ką apie susitikimą rašo mokiniai:

Susitikime su Tiberiados vienuoliais buvo įdomu sužinoti apie jų gyvenimą, nuo ko jie pradėjo ir kodėl nusprendė tapti vienuoliais. Viso to buvo malonu klausytis. Sesuo iš Prancūzijos įdomiai ir įtraukiančiai pasakojo savo istoriją. Visada lauksiu grįžtančių sesių ir brolių į mūsų gimnaziją.

Austėja 7 kl.

Buvo labai gera klausytis brolių pasakojimo apie gyvenimą ir tikėjimą. Norėčiau kasdien pasimelsti, kaip patarė broliai.

Smiltė 3 kl.

Mane sužavėjo vienuolių giesmės, nes jos buvo tokios gražios ir įkvepiančios. Giedojimas giesmių buvo geriau nei kokie nors žodžiai, nes giesmės įkvepia!

Aina 6 kl.

Man asmeniškai labiausiai patiko giesmė „Tu Karalius“, nes joje buvo daug prasmingų žodžių. Mane dar labai sužavėjo, kad yra daug jaunų vienuolių, kurie atsidavę Dievui ir savo darbui. Ačiū už šitą puikų pristatymą!

Ugnė 7 kl.

 

Autorius:
Rima Pūžaitė

Nuotraukų autorius(-iai):
Rimos Pūžaitės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos