Akcija ,,Laisvė šviečia"

Akcija „Laisvė šviečia“

Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijos mokytojai bei mokiniai penktadienį prisijungė prie visuotinės akcijos „Laisvė šviečia“.

Visi susirinko gimnazijos fojė, kur buvo  Lietuvos ir Ukrainos vėliavos bei degė žvakutės, o pirmokai, palaikydami gimnazijoje besimokančius ukrainiečius, atsinešė savo piešinėlius.

Pirmokėlių piešiniai

Penktokės perskaitė eiles apie laisvę. Jos teigė, kad žmogus negali būti laimingas be laisvės, juk laisvė yra aukščiausias tautos gėris.

Trumpą kalbą pasakė gimnazijos direktorė Dalia Deinienė. Ji priminė, kad prieš metus Rusijos kariuomenė įsiveržė į Ukrainą. Ukrainiečiai didvyriškai kaunasi su priešu. Lietuvos žmonės palaiko kovojančius: siunčia maisto, pinigų, organizuoja akcijas. Jau nupirktas „Bayraktaras“, o dabar kviečiama rinkti lėšas radarams pirkti, dalyvauti akcijoje „Radarom“.

Kalba gimnazijos direktorė

Visus susirinkusius direktorė pakvietė prisijungti prie Dusetose organizuojamos akcijos ir 17 valandą dalyvauti šv. Mišiose, o 18 valandą ateiti į Nepriklausomybės aikštę, kur bus deginamas laužas, skambės ukrainietiškos dainos.

Tylos minute pagerbėme žuvusiuosius už laisvę.

Pabaigoje simboliškai nuskambėjo direktorės kvietimas: „Saugokime ir džiaukimės savo šalies laisvę. Būkime vieningi ir pilietiški, juk vienybėje - jėga“.

Autorius:
Vanda Normantienė

Nuotraukų autorius(-iai):
Ilonos Pužienės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos