Saugokime aplinką kartu

  • Paskelbta: 2023-04-23
  • Kategorija: Renginiai

Užduoties belaukiant

Aplinką griauname kiekvienas iš mūsų savo neapgalvotais veiksmais. Ir kiekvienas iš mūsų galime liautis ją griovę. Padėkime mūsų planetai! Galvokime prieš ką nors pirkdami ir naudodami!

Mažinkime, keiskime panaudojimą, perdirbkime ir sunaudokime. Juk vartojimo įpročių keitimas bei atliekų rūšiavimas – labai svarbūs kovojant su klimato kaita. Rūšiuojant neužtenka vien atliekų skirstymo į popierių, plastiką, stiklą ir buitines atliekas. Buityje naudojame daug įvairių elektros prietaisų, smulkiosios elektronikos, galvaninių elementų, buitinės chemijos. Didėjant pasaulio populiacijai, auga vartojimas, atliekų kiekiai taip pat. Tad tinkamas buityje susidarančių atliekų sutvarkymas bei atsakingo vartojimo skatinimas – mūsų ateities perspektyva, kuri be žinių nėra įmanoma. Todėl aktyvūs turime būti visi.

Renginio akimirka

Balandžio mėnesį Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijos pradinių klasių mokiniams vyko įvairios veiklos „Saugokime aplinką“. Jų metu mokiniai sužinojo apie klimato kaitą, atliekų rūšiavimą, perdirbimą, atsakingą vartojimą, pakartotinį daiktų panaudojimą bei gamtinių išteklių taupymą. Taip pat mokiniai mokėsi praktiškai rūšiuoti atliekas, aiškinosi, ką reikia daryti, kad kurtume švaresnę ir sveikesnę aplinką. Šia tema vyko piešinių konkursas. Dalyviai turėjo sukurti piešinius apie gamtosaugą, ekologijos problemas, atskleisti, kokia yra ar turėtų būti gamta. Laureatus rinko patys mokiniai balsuodami už labiausiai patikusius darbus.

Su VSPS L. Gaulyte

Veiklas vainikavo balandžio 19 dieną įvykusi viktorina „Saugokime aplinką“, kurios metu mokiniai puikiai pritaikė gautas žinias atsakinėdami į klausimus bei atlikdami praktines užduotis. Jie įrodė, šiukšlių rūšiavimas – vienas paprasčiausių būdų siekiant sumažinti aplinkos teršimą. Šiais laikais tai padaryti nėra sudėtinga, tereikia atskirti stiklą nuo plastiko, popieriaus ar tekstilės gaminių ir viską išmesti į tam skirtus konteinerius.

Mokiniai po viktorinos

Pasibaigus viktorinai, dalyviams buvo įteiktos padėkos ir atminimo dovanėlės, neliko nuskriausti ir piešinių konkurso laureatai, kurie džiaugėsi diplomais ir dovanomis.

Autorius:
Ligita Gaulytė, visuomenės sveikatos specialistė

Nuotraukų autorius(-iai):
Ilonos Pužienės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos