Po apsilankymo „Holivude”

  • Paskelbta: 2023-02-26
  • Kategorija: Renginiai

Abiturientai

Penktadienį, po pamokų, gimnazijos skaitykloje įvyko dvyliktokams skirta šventė –„Šimtadienis“. Tai ne tik diena, primenanti, kad lieka 100 dienelių iki egzaminų, didžiojo dvyliktokų išbandymo, bet ir diena, kai veide vien šypsena, nes vienuoliktokų organizuojama šventė leidžia dvyliktokams smagiai pasibūti kartu, rūpestį ir nerimą palikus nuošaly.

Belaukiant įeinančių abiturientų

Vienuoliktokai ruošėsi atsakingai. Šįkart jie abiturientus pakvietė į „Holivudą“. Gamino Pusatestačius, kūrė nominacijas, puošė skaityklą, gamino kalendorių. Graži fotografavimuisi sienelė bei balionai su skaičiumi 100 puikavosi patalpoje, skambėjo muzika.  Staliukai, padengti raudonomis staltiesėmis, kiekvienam abiturientui paruošta vieta, kuklios vaišės. Vienuoliktokų darbo ir pastangų dėka ši diena dvyliktokams, tikimės, tapo nepamirštama, smagi.

Abiturientus šventės rengėjai pasitiko su muzika, kiekvienas pražygiavo raudonu kilimu.

Kalba abiturientų auklėtoja

Pirmiausia sveikinimo žodžius tarė dvyliktokų auklėtoja Svetlana Gilienė. Ji priminė, kad paskutines dienas mokykloje abiturientai ne tik leistų, bet ir mokytųsi. Gimnazijos direktorė Dalia Deinienė linkėjo meilės, tikėjimo, vilties, juoko, poilsio ir laimės net sunkiausiomis akimirkomis.

Sveikina direktorė

Po sveikinimų ir palinkėjimų prasidėjo užduotys abiturientams. Kad gautų Pusatestatį, kiekvienam teko paplušėti. Abiturientai atsakinėjo į nepatogius klausimus, vaidino, dainavo, šoko. Domantui, Nedui ir Ilvydei teko parodyti aktorinius gabumus, Austėjai, Ditai ir Aidai pabūti modeliais, o Gediminui bei Dovydui atkartoti šokio judesius. Bene sunkiausia užduotis – sudainuoti Monikos Linkytės eurovizinę dainą „Stey“– teko Viltei ir Titui. Kol kas tiek jie, tiek visi, įsiminė tik frazę „čiūto tūto“. Teotimas, nenorėjęs atsakyti į nepatogų klausimą, pasirinko daryti atsispaudimus. Jam puikiai pavyko. Kai visos abiturientams vienuoliktokų parengtos užduotys išseko, buvo pakviesta auklėtoja. Ji turėjo įrodyti, kad puikiai pažįsta savo auklėtinius. Dvyliktokai kortelėse anonimiškai užrašė savo pomėgius, o klasės auklėtoja turėjo teisingai nurodyti pomėgio autorių. Vieni rašė, kad mėgsta sportuoti, kiti – klausytis muzikos, treti – žaisti stalo tenisą ar fotografuoti.

Abiturientai laukia užduočių

Tarp užduočių atlikimo vyko ir vienuoliktokų muzikiniai pasirodymai. Puikiai dainavo Viltė, Gabrielė bei Vladas. Jų atliekamos dainos šventei suteikė džiaugsmo, ją paįvairino.

Dainuoja Gabrielė ir Viltė

Dvyliktokai taip pat buvo paruošę užduotį „Šimtadienio“ rengėjams. Jų užduotis – „Atspėk 11-oką“. Buvo pasakyta frazė apie vienuoliktoką, o žiūrovai bei vienuoliktokai turėjo pagal tai atspėti, kuris iš jų taip apibūdintas. Buvo klausimų ir apie nepanašias dvynes, ir apie mokinę, daug kartų pakeitusią plaukų spalvą, apie vaikinus, kuriems garažas mielesnis už klasės suolą, apie vienuoliktoką, kuriam žaidimas „Tylos karalius“ pats mėgstamiausias ir daug kitų. Už teisingą atsakymą buvo apdovanoti šokoladukais.

Po užduočių ir pasirodymų abiturientai buvo nominuoti ir gavo atminimo dovanėles. Taip pat jų laukė puikus, didelis, saldus tortas, kuris buvo įneštas su degančiomis žvakutėmis. Nepamiršo vienuoliktokai ir kalendoriaus, kuris skaičius paskutines dienas, leidžiamas mokykloje.

Teikiamos nominacijos

Dėkojame vienuoliktokų auklėtojai Ilonai Šukienei už kantrybę rengiant šią šventę, o dvyliktokams linkime sėkmės ir pačių geriausių paskutinių šimto dienų gimnazijoje.

Autorius:
Uršulė Krikščionaitytė, Ig kl.

Nuotraukų autorius(-iai):
Vandos Normantienės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos