Šurmuliavo kalėdinė mugė

  • Paskelbta: 2022-12-11
  • Kategorija: Renginiai

Pirkėjų belaukiant

Nuo pat ankstyvo gruodžio 9-os ryto mūsų gimnazijoje aidėjo kalėdinės muzikos garsai ir tvyrojo šventinė nuotaika. Pirmajame aukšte jau puikuojasi abiturientų padovanota, o vienuoliktokų skoningai išpuošta žaliaskarė eglė. Po ja sutūpę vienas už kitą gražesni  raudonkepuriai nykštukai.

Nykštukai miestelis

Dešimtokai visą savaitę ruošėsi tradicinei kalėdinei mugei: ragino visus mokinius virti, kepti ir savo gaminius atnešti parduoti. Jie išpuošė koridorių auksinėmis žvaigždėmis, nepagailėjo blizgučių, o užrašas „Kalėdų mugė“ švietė iš tolo.

Mugės atidarymas

Mugė prasidėjo po trijų pamokų, šalia valgyklos esančioje fojė. Nuskambėjęs skambutis, sukvietė visus susiburti pirmame aukšte. Buvo iš tiesų smagu matyti visų veiduose šypsenas ir šventinį nusiteikimą.

„Malonu tiek daug jūsų matyti šioje kalėdinėje mugėje. Netruks ateiti Kalėdos! Juk jaučiame visi kalėdinę nuotaiką. Atėjusi žiema, krentančios snaigės, su kiekvienu prisilietimu primena mums, kad Kalėdos jau čia. Su Kalėdų laukimu prisimenam ir Kalėdų tradicijas. Mandarinai, Kalėdų senis, sniegas, buvimas kartu su šeima kūčių vakarą, įvairūs šventiniai ir labdaros renginiai. Ne išimtis ir mūsų gimnazija. Turėjome tradiciją kiekvienais metais dalyvauti kalėdinėje mugėje. Kadangi buvo sunkus laikotarpis, ilgas karantinas, tęsti šią tradiciją nebuvo galimybės. Mes, dešimtokai, norime atgaivinti kalėdinės mugės tradiciją, norime priminti jums, kokia smagi šventė gali būti gimnazijoje, kada kiekvienas turi galimybę parodyti savo gebėjimus, talentus, pomėgius ne pamokų metu ir pradžiuginti kitus“, - kalbėjo Markas Jarmalavičius.

Apsilankė Kalėdų senis, kiškis ir Džekas

Dešimtokai buvo puikiai pasiruošę: į mugės atidarymą atvyko Kiškis, Kalėdų senis, Džekas ir Tamsa. Visi buvo kviečiami vieningai išvaryti tamsą  ir pasiruošti artėjančioms gražiausioms metų šventėms. Smagu, kad tai padaryti mūsų bendruomenei pavyko puikiai, todėl vėliau Kalėdų senis susirinkusiuosius apdovanojo stebuklingu saldainių lietumi. Visai netrukus nuskambėjo ir žodžiai, jog mugė atidaryta, tad visi suskubo apžiūrėti parduodamų gėrybių. Šiemet gimnazijos bendruomenė irgi prisidėjo prie mugės bei buvo paruošusi įvairiausių prekių. Stalai buvo nukrauti  saldumynais, gražiais rankdarbiais, todėl kiekvienas čia galėjo rasti tai, kas jam patiktų.  Gamintojai siūlė atrasti kūrybiškas ir skanias dovanas:  papuošalus, vilnos, odos, keramikos gaminius, įvairiausius skanėstus. Populiariausi buvo pyragėliai, kūčiukai, keksiukai, vafliai, grybukai, kibinai, kurių greit neliko.

Kalėdinė mugė

Visi dalyvavę mugėje su savo kepiniais ar kitais darbeliais šiemet turėjo galimybę padaryti gerą darbą bei paaukoti dalį uždirbtų pinigų Utenos gyvūnų namų prieglaudai. Gimnazijoje jau vyksta tradicinė akcija „Spaudžiu leteną“, o gruodžio pabaigoje akcijos organizatoriai būtinai aplankys Utenos gyvūnėlius. Labai džiugu, kad kalėdinės mugės metu surinkta 77 eurai, todėl šiemet dovanų sulauks ir gyvūnėliai. Na, o likę pinigėliai buvo paskirti artėjančiam kalėdiniam renginiui, jo paruošimui.

Padėkite išvaryti Tamsą

Tokia nuotaikinga gaida pasibaigė dar viena mokslo metų diena bei prasidėjo švenčių laukimas. Dar kartą dėkojame visiems dalyvavusiems ir ypač dešimtokas, mugės organizatoriams, už įžiebtą šventinę ugnelę širdyje.

Autorius:
Austėja Gaulytė, IVg kl.

Nuotraukų autorius(-iai):
Dainoros Biliūnaitės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos