Apie Europos kalbų dieną

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2022-09-30
  • Kategorija: Renginiai

Viktorina

Rugsėjo 26-ąją minima Europos kalbų diena. Nuo 2001-ųjų Europos Sąjungoje švenčiama ši šventė, skirta Europos Sąjungos kalboms. Tai puiki proga plačiau informuoti apie didelę Europos kalbų įvairovę ir paraginti mokytis kalbų, o taip pat skatinti toleranciją kitų šalių ir kultūrų atžvilgiu, gerbti kalbų įvairovę, skatinti daugiakalbystę ir saugoti nykstančias kalbas.

Mūsų gimnazija irgi paminėjo šią dieną. Po trijų pamokų gimnazijos skaitykloje vyko renginys 9-12, o po keturių – 5-8 klasių mokiniams. Viktorina buvo labai puiki. Ją parengti padėjo anglų kalbos mokytoja Daiva Krikščionaitienė. Viktoriną vedė dvyliktokės Kornelija Barzdaitė ir Viltė Ruzgaitė. Jos susirinkusiems mokiniams pateikė įvairius klausimus, o visi bandėme atsakyti. Tie, kurie nežinojo, bandė atspėti. Buvo klausiama, kiek Europos Sąjungoje yra Europos šalių, kuria kalba daugiausia žmonių kalba. Taip pat buvo klausimų ir apie senąsias kalbas. Už teisingą atsakymą mokiniai gavo po saldainį.

Veronika su mokytoja

Tuo metu, kol viktorinos dalyviai intensyviai mąstė, pradinukai smagiai šoko, dainavo ir linksminosi skambant įvairių šalių muzikai. Per pamoką pradinukus aplankė rusų kalbos mokytoja Rima Survilaitė su septintoke ukrainiete Veronika Yurchenko. Veronika mūsų gimnazijoje mokosi nuo pavasario, jau nemažai žodžių supranta lietuviškai. Mokytoja ją pristatė pabrėždama, kad tik mokėdami daugiau kalbų, galime bendrauti su kitataučiais. Kalbų mokėjimas atveria vartus. Veronika su mokiniais kalbėjo ukrainietiškai. Pradinukai noriai mokėsi, kaip pasisveikinti, padėkoti ar atsisveikinti ukrainiečių kalba. Visa mokykla buvo papuošta šypsenėlėmis su skirtingų Europos šalių pasisveikinimais.

Svečiuose pas ketvirtokus

Mokiniams ši šventė labai patiko. Jie dar kartą įsitikino, kad reikia mokytis kitų kalbų, bet vertinti ir gimtąją kalbą. Reikia stengtis, kad jos mūsų tolimesnės kartos nepamirštų dar daug daug metų.

Dainius Lepiochinas, 7 kl.

Nuotraukų autorius(-iai):
R. Survilaitės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos