Rugsėjis vėl atvėrė gimnazijos duris

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2022-09-05
  • Kategorija: Renginiai

Kaip ir kiekvienais metais, laukėme to, ar nelabai, rugsėjis mus sugrąžino iš vasaros. Mokyklos skambutis pakvietė visus tęsti kelionę po žinių šalį. Mokslo ir žinių diena - tai šventė, kai vėl praveriame klasių duris, susitinkame su bendraklasiais, su kuriais praleisime dar vienerius mokslo metus.

Saulėtą, bet jau rudeniškai vėsų rugsėjo pirmosios rytą mokytojai, mokiniai bei jų tėveliai rinkosi į gėlėmis ir  baltais kaspinais išpuoštą Dusetų Švč. Trejybės bažnyčią. Aidint mokykliniam varpeliui, į bažnyčią žengė abiturientai vedini pirmokėliais. Šv. Mišias aukojo klebonas kanauninkas Stanislovas Krumpliauskas. Sveikindamas gausiai susirinkusiuosius jis priminė Popiežiaus Pranciškaus žodžius: „Jaunimas yra ne tik pasaulio ateitis, bet ir Dabartis. Jauni žmonės jau šiandien savo indėliu praturtina pasaulį. Dėl to reikia visada atidžiai išklausyti, ką jaunimas sako ir ko klausia." Taip pat jis linkėjo, kad „gyvenimo versmė būtų srauni, gaivi ir prasminga“ ir kvietė „mokytis statyti tiltus, jungiančius ne tik skirtingus krantus, bet ir širdis.“

Po Šv. Mišių šventę „Rugsėjis atveria vartus“ vedė aštuntokė Liucija Stasiulionytė bei devintokas Pijus Ruzgas. Nuskambėjus „Tautiškai giesmei“, sveikinimo žodį tarė Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas. Jis linkėjo noro mokytis, stengtis, priminė mokslo bei žinių svarbą. Gimnazijos direktorė Dalia Deinienė  džiaugėsi, kad šiemet, kaip niekad, bendruomenę papildė gausus būrys naujų mokinių. Sveikino mokinius, tėvelius ir visiems linkėjo susiklausymo, supratimo, o pirmokėliams įteikė po „Pirmoko Konstituciją“. Taip pat pirmokėlius sveikino abiturientai. Jie pakvietė duoti Pirmoko pasižadėjimą ir kiekvienam įteikė atminimo dovanėles. Daug džiaugsmo sukėlė spalvoti helio balionai.

Su gražia švente visus sveikino Dusetų seniūnas Darius Steponavičius bei gimnazijos mokinių prezidentas Markas Jarmalavičius. Jie nuoširdžiai linkėjo, kad šie mokslo metai būtų prasmingi, kūrybiški, kupini išminties, atradimų džiaugsmo bei pagarbos vieni kitiems.

O kad būtų linksmiau, smagias dainas atliko trečiokė Augustė Mažeikaitė ir ketvirtokė Saulė Šakėnaitė. Palinkėjimus palydėjo Rugilės Čepėnaitės atliekamas kūrinėlis bei pirmokėlių padeklamuoti posmai apie rudenį.

Nuoširdžiai dėkojame klebonui kanauninkui Stanislovui Krumpliauskui už pakvietimą šventę organizuoti bažnyčioje. Už pagalbą esame dėkingi Dusetų kultūros centrui bei Dusetų meno mokyklai. Tegul pakili nuotaika, aplankiusi visus pirmąją  mokslo metų dieną, ilgai  neišblės, tegul visur jus lydės.

Pasibaigus šventei visi skubėjo į gimnaziją susitikti su auklėtojomis ir klasės draugais.

Augustinas Liorentas, IIg kl.

Nuotraukų autorius(-iai):
Dainoros Biliūnaitės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos