Tolerancijos diena gimnazijoje

  • Paskelbta: 2022-11-17
  • Kategorija: Renginiai

Lapkričio 16 -oji - Tarptautinė Tolerancijos diena. Ši diena kasmet minima daugelyje demokratinių šalių, tarp jų ir Lietuvoje.

Mūsų gimnazijos mokiniai, pakviesti dorinio ugdymo mokytojų, taip pat prisijungė prie Tarptautinės istorinio teisingumo komisijos  inicijuojamo Tolerancijos dienos minėjimo. Šių metų Tolerancijos dienos simbolis - Tolerancijos namas. Simbolio idėja - žmonės gyvena visuomenėje, kaip daugiabutyje name, kuriame kaimynai skirtingi, bet tai netrukdo žmonėms bendrauti, gyventi kaimynystėje.

Šeštokės dalyvauja žaidime

Šią savaitę dorinio ugdymo pamokose mokiniai diskutavo apie žmonių tarpusavio santykius, tolerancijos/ netolerancijos atvejus artimiausioje aplinkoje. Taip pat diskutuota apie skirtingus požiūrius, aptartos situacijos iš šių dienų aktualijų bei pavyzdžiai iš istorijos, susiję su netolerancija kitai tautai, religijai ar rasei.

Mokiniai kūrė plakatus, piešė piešinius su jų Tolerancijos namo vaizdiniu. Jų darbai papuošė etikos, tikybos klases bei gimnazijos pirmo aukšto fojė. Visi kūriniai unikalūs, o ypač norėtume pasidžiaugti daug atlikimo laiko pareikalavusiais, kūrybiškai atliktais Emilijos Dūdėnaitės ir Evos Krychkos (5 kl.), Augustės Šlepetytės (6 kl.), Deimilės Pivoriūnaitės (IIg kl.) darbais.

Deimilės Pivoriūnaitės, IIg kl. darbas

Tolerancijos dienai skirtame stende pateikta informacija apie šios dienos minėjimą, tolerancijos ribas bei jos svarbą šiandieniniame pasaulyje.

Penktokai ir šeštokai dalyvavo Tolerancijos renginyje. Mokiniai žiūrėjo ir aptarė video medžiagą apie pagarbą, draugystę, empatiją. Po priesaikos suprasti ir gerbti Kitą ir Kitokį vyko draugiškiausio bendraklasio rinkimai. Po antro rinkimų turo nugalėtojomis tapo Dudonytė Gabija (5 kl.) ir Narkevičiūtė - Marova Aina (6 kl.).

Susiskirstę į komandas mokiniai aktyviai įsitraukė į vaidybinį žaidimą „Linksmadienis“. Netikėtoms užduotims atlikti buvo būtina draugų pagalba, o suvaidintos juokingos situacijos sukėlė daug gerų emocijų ir juoko.

Tikimės, kad Tarptautinę Tolerancijos dieną minėsime dar ne kartą, pritardami filosofo Leonido Donskio minčiai „Tolerancija ir įvairovė yra mūsų kelrodės žvaigždės XXI amžiaus pasaulyje“.

 

Autorius:
Ilona Šukienė, etikos mokytoja

Nuotraukų autorius(-iai):
Ilonos Šukienės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos