Ekskursija į Kauną

  • Paskelbta: 2024-06-13
  • Kategorija: Išvykos

Birželio 4 dieną antros, trečios ir ketvirtos klasių mokiniai su savo mokytojomis nutarė vykti į Kauną. Pirmasis objektas, kurį aplankė pradinukai, tai atnaujintas Kauno zoologijos sodas. Po rekonstrukcijos ne tik persitvarkė zoologijos sodo laukas, bet buvo atidaryta ir visiškai nauja erdvė- orientariumas.  Tai puikus edukacinis centras vaikams ir ne tik vaikams. Naujai pastatytame egzotariume atidarytos trys erdvės. Pirmoji - tai interaktyvi edukacinė erdvė, kurioje galima ne tik sužinoti faktų, bet ir patiems galima pavyzdžiui sudalyvauti lenktynėse su vėžliu ar leopardu. Kitos dvi erdvės jau gyvūnų namai – džiunglės ir dykumos. Čia įžengėme į gyvūnų namus, kuriuose aplinkui skraido ir čiulba margaspalviai paukščiai, vaikšto vėžliai, plaukioja krokodilai, šokinėja beždžionėlės. Gyvūnai nėra liečiami rankomis, tačiau jų gyvenimą galima stebėti iš labai arti.

Prie Kauno pilies

Vaikai ne tik praturtino savo turimas žinias apie gyvūnus, jų rūšis, elgseną ar gyvenimo būdą, bet ir patyrė pliūpsnį gerų emocijų. Ypač vaikams patiko stebėti skruzdžių gyvenimą, susipažinti su pitonu, iš labai arti pamatyti žirafas ir sužinoti, kad jų mažyliai ką tik gimę siekia 2 metrus ir po valandos jau turi stotis ant kojų ir bėgti, kad jų nepagautų medžiojantys plėšrūnai. Zoologijos sodas Kaune po rekonstrukcijos  daug erdvesnis, daug jaukesnis. Tikrai pasirodė, kad dabar  gyvūnams sąlygos daug labiau pritaikytos nei buvo anksčiau, galima surengti pikniką.

Ketvirtokai prie paminklo Vytautui Didžiajam

Nors vaikai jau buvo pavargę po ekskursijos zoologijos sode, tačiau sutūpę, susėdę ar net prigulę kantriai klausė gidų teikiamos informacijos Pradinukus domino senoviniai ginklai, šarvai, žemėlapiai ir dokumentai.

Antrokai prie Vytauto Didžiojo karo muziejaus

Ypatingo dėmesio sulaukė ekspozicija apie Lituanicos skrydį. Lituanica – lietuvių Stepono Dariaus ir Stasio Girėno valdomas eksperimentinis lėktuvas, 1933 m. sėkmingai perskridęs Atlanto vandenyną ir  sudužęs, iki galutinio tikslo belikus mažiau kaip dešimtadaliui kelio. Vaikai pamatė Lituanicos nuolaužas ir sumažintą lėktuvėlio maketą. Jie stebėjosi, kiek drąsos reikėjo lakūnams skristi tokiu mažučiu lėktuvėliu per platųjį Atlantą.

Ruošiamės namo

Po muziejaus keliavome į Kauno pilį. Čia grožėjomės pilimi, miesto vaizdais, valgėme ledus, ilsėjomės.

Tik vakarop vėl sėdome į autobusą ir grįžome namo.

Autorius:
Jolanta Kondrašovienė, pradinių klasių mokytoja

Nuotraukų autorius(-iai):
Jolanta Kondrašovienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos