Sąmoningumo didinimo mėnuo ,,BE PATYČIŲ 2024"

Kaip ir kiekvienais metais, šį kovo mėnesį vyko akcija - sąmoningumo didinimo mėnuo „Be patyčių“.  Jos pasiruošimui įsitraukė daug mokinių iš 5-8, I-IIg klasių.

Penktokai pas pradinukus

Technologijų bei dailės mokytojas Dalius Dūdėnas mokinius paskatino sukurti prevencinius plakatus be patyčių tema. Gražiausi, originaliausi plakatai papuošė gimnazijos sienas.

Viktorina pradinukams

5-tos klasės mokiniai, kartu su auklėtoja rengė viktoriną, vedė pamokas priešmokyklinės ir pradinių klasių mokiniams. Aktyviausi ir daugiausiai žinantys pradinukai buvo apdovanoti saldainiais. Taip pat penktokai gamino ženkliukus su šūkiu „Aš neskriaudžiu kitų! Prisijunk ir tu!“ ir juos dalino mažiausiems gimnazijos mokiniams. Vaikai įsisegę juos nešiojo visą savaitę.

Aštuntokės - protų mūšio dalyvės

8 klasės mokinės Meda Austėja Kazlaitė, Monika Kundavičiūtė ir Vakarė Putcaitė, socialinės pedagogės paragintos, kovo 26 dieną dalyvavo Kauno švietimo inovacijų centro ir Kauno „Vyturio“ gimnazijos organizuotoje II respublikinėje viktorinoje - protų mūšyje „Praleidžiu progą pasityčioti 2024!“. Dalyviai iš 109 mokyklų nuotoliniame Zoom susitikime gavo užduotis su brūkšniniu (QR) kodu, kurį nuskenavus jungėsi į viktoriną. Klausimai – užduotys dalyvių komandoms buvo pateikiamos per Actionbound programą. Reikėjo atsakinėti į klausimus ir atlikti kūrybingumo lavinimo užduotis patyčių prevencijos klausimais. Kadangi tokioje viktorinoje dalyvavome pirmą kartą, teko susidurti su tam tikrais iššūkiais. Džiugu, kad merginos puikiai susitvarkė ir puikiai atliko užduotis.

Ženkliukai, kuriais puošėsi mokiniai

Viliuosi, kad įvairiomis veiklomis paminėta akcija - sąmoningumo didinimo mėnuo „Be patyčių“ mokinius dar kartą privertė susimąstyti, kaip gera gyventi be patyčių, kad nuoširdus žodis, palaikymas ir supratimas šildo širdis ir padaro mus laimingus.

Autorius:
Jurgita Kazlienė, socialinė pedagogė

Nuotraukų autorius(-iai):
Jurgita Kazlienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos