Pilietinio ugdymo pamoka seniūnijoje

Šiandien per pilietinio ugdymo pamoką mes, devintokai, lankėmės Dusetų seniūnijoje. Pamokos tema buvo – vietos bendruomenė. Seniūnijoje mus pasitiko Dusetų seniūnas Darius Steponavičius. Jis mums paaiškino, kokiems tikslams yra sukurta seniūnija, kuo užsiima joje dirbantys asmenys ir kokios yra seniūnijos galimybės.

Pokalbis su seniūnu

Taip pat žaidėme žaidimą: buvome suskirstyti į tris komandas ir ant popieriaus lapo turėjome surašyti, kokių naujovių norėtume Dusetose.  Buvo pasiūlytos tokios idėjos: F1 muziejus, nemokama pirtis, alaus aparatai, šildomi šaligatviai, ledo ritulio arena, baseinas, automobilių stovėjimo aikštelių praplėtimas Užtiltėje, bokso ringas, vakaro diskoteka, „Nepilnamečių klubas“. Vėliau vyko du balsavimo turai, kurių metu daugiausiai balsų surinko šios trys bendraklasių pasiūlytos idėjos:

1. Nemokama pirtis.

2. F1 muziejus.

3. „Nepilnamečių klubas“

Užduotys mokiniams

Antruoju balsavimo turu daugiausiai balsų surinko ,,Nepilnamečių klubas". Žinoma, tokio klubo įkurti galimybių nėra, bet seniūnas pažadėjo, jog pašnekės su Dusetų Kazimiero  Būgos gimnazijos direktore ir pabandys suorganizuoti bent porą tokių žiburėlių, kuriuose mokiniai galėtų pasilinksminti, pašokti, papramogauti ir atsigerti skanių nealkoholinių gėrimų.

Autorius:
Endis Narkevičius - Marovas, Ig kl.

Nuotraukų autorius(-iai):
Rimantas Garuolis

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos