Reikalinga ir naudinga

Lapkričio 13 d. į mūsų gimnaziją atvyko UAB “Vox vera” atstovai ir 8, Ig -IIIg klasių mokiniams pristatė Vidaus reikalų ministerijos (VRM) informacijos kampaniją apie civilinę saugą, apie pasirengimą galimai branduolinei avarijai, karinėms grėsmėms bei kitoms civilinės saugos nelaimėms. Visa edukacija truko dvi pamokas.

Smalsu paliesti

Pirmiausia lektorius iš priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento skyriaus vyriausiasis specialistas Virgilijus Smailys pristatė pranešimą apie civilinę saugą, kaip elgtis ekstremaliomis situacijomis, į ką atkreipti dėmesį įvykus nelaimei, kur slėptis ir pan. Rekomendavo papildomos informacijos ieškoti internetiniame puslapyje https://lt72.lt/

Oho, kiek čia pavyzdžių!

Paskaitos metu lektorius pademonstravo išvykimo krepšį, aiškino, kokie būtiniausi išvykimo daiktai jame turi būti. Toks didelis išvykimo krepšys sveria apie 30 kg ir daugiau, o mokiniai turėjo galimybę jį užsidėti ant nugaros, kitaip sakant, pasimatuoti ir įsitikinti, kad su tokiu svoriu nebūtų lengva nueiti tam tikrą atstumą iki evakuacijos vietos. Po paskaitos vyko trumpa viktorina, kurios metu mokiniai galėjo pasitikrinti savo žinias, kiek įsidėmėjo paskaitos metu, kas labiausiai įstrigo ir už teisingus atsakymus gavo prizus - specialias vandens gertuves.

Ar sunki kuprinė?

Visą edukaciją vainikavo VR simuliacija, kurios metu, mokiniai užsidėję VR akinius papuolė į 360 laipsnių simuliaciją (kai įvyksta branduolinė reakcija, mokinys atsiduria tame įvykyje būdamas namuose), kurios metu jie išgyveno - patyrė tą jausmą, kai atsitinka nelaimė, ir kaip jiems dabar reikia elgtis, į ką atkreipti dėmesį atsitikus nelaimei. Jie tarsi gyvai (simuliacijos dėka) darė tam tikrus sprendimus, dėjo daiktus į išvykimo krepšį ir slėpėsi saugioje vietoje.

Simuliacija su akiniais

Po šios edukacijos mokiniai išėjo daugiau žinodami, kokių priemonių reikia imtis ištikus ekstremaliai situacijai.

Autorius:
Jurgita Kazlienė

Nuotraukų autorius(-iai):
Jovita Vaininkevičiūtė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos