Paminėta šeimos diena

  • Paskelbta: 2023-05-18
  • Kategorija: Renginiai

Pirmokų vaidinimas

Gegužės 15-oji – Šeimos diena. Jungtinių Tautų organizacijos sprendimu ji minima nuo 1994 metų. Šeimos diena yra ypatinga šventė, kai visi šeimos nariai susirenka, siekdami švęsti šeimos vienybę, meilę ir ryšį. Tai yra laikas, kai vaikai kviečia savo artimuosius, brolius, seseris, senelius ir kitus artimus žmones, kad kartu praleistų laiką ir padėkotų visiems šeimos nariams.

Mūsų gimnazijoje ji buvo paminėta kiek ankstėliau – gegužės 12 d. Pirmokai, antrokai ir trečiokai su savo mokytojomis iš anksto ruošėsi šventei -gamino pakvietimą į šventę, piešė piešinį savo šeimos nariams ir artimiems žmonėms, gamino dovanėles. Kiekvienas darbelis buvo unikalus ir asmeninis, atspindintis kiekvieno vaiko suvokimą apie savo šeimą ir artimuosius. Vaikų rankomis sukurtas darbelis buvo ypatinga dovana, kuri parodo vaikų meilę ir rūpestį artimais žmonėmis. Vaikai nuoširdžiai ruošėsi Šeimos šventei: mokėsi eilėraščius, dainų žodžius, liaudies pajuokavimus.

Dainuoja antrokai

Pirmokai ir trečiokai tėvelius, senelius, brolius ir seseris pakvietė į gimnazijos skaityklą, o antrokai šeimos narių laukė savo išpuoštoje klasėje. Visų klasių mokiniai deklamavo eilėraščius, skirtus mamoms, tėčiams, seneliams, broliams ir sesutėms. Eilėraščiais  išreiškė padėką ir meilę.  Pirmokėliai inscenizavo A. Matučio eilėraštį „Tuoj ir rytoj“, šoko Ančiukų šokį ir padainavo keturias dainas. Šventės pabaigoje tėveliams įteikė klasėje užaugintą kaštono sodinuką, o mamytėms po pomidoro daigelį, pasižadėdami kartu su tėveliais jais rūpintis.

Antrokai inscenizavo lietuvių liaudies pasaką „Kaip vilkas užsimanė duonos išsikepti“. Šventėje skambėjo dainos, sveikinimai. Pabaigoje mokiniai išsitraukė po klausimą, į kurį turėjo atsakyti tėveliai, seneliai. Buvo įdomu išgirsti, ką mamytė skaitė vaikystėje, koks dalykas mokykloje labiausiai patiko seneliui, kokį močiutė augintinį turėjo, apie kokį daiktą svajojo vaikystėje, kaip atskirti draugus nuo ne draugų, už ką dažniausiai gaudavo pylos nuo tėvų, kuo mes skiriamės ar esame panašūs?.... Visi susidomėję klausėsi. Smagu, kad tėveliai ir seneliai surado laiko pabūti ne tik koncerto klausytojais, bet ir nuoširdaus pokalbio dalyviais.

Trečiokų pasirodymas

Trečiokai šventės pradžioje kartu su savo artimaisiais dainavo dainą „Graži mūsų šeimynėlė“.  Visi mokinukai dainavo kartu. Mergaitės Sofija ir Augustė atliko bendrą dainą. Koncertą pagyvino ir muzikiniai numeriai. Muzikos kūrinius grojo Vytis, Rugilė, Kamilė, Elidija ir Smiltė.

Šventės metu šeimos nariai negailėjo vaikams šypsenų ir plojimų. Viliamės, kad tokios šventės dar labiau suburia, sutvirtina šeimą.

Autorius:
Gitana Šuminienė, Lilia Semionova, Jolanta. Kondrašovienė

Nuotraukų autorius(-iai):
Nuotraukos tėvelių

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos