Gaminkime sveikiau ir tvariau

  • Paskelbta: 2023-05-23
  • Kategorija: Renginiai

Užkandis „Skanumėlis“

Tvari mityba tai ne tik nuoseklus planavimas, bet ir domėjimasis mums naudingais ir Žemei nekenksmingais maisto produktais.  Būtina siekti, kad mityba būtų ne tik sveika, bet ir tvari. Tvari mityba tausoja gamtą, maisto resursus bei mažina maisto švaistymą.

Siekiant užtikrinti mitybos tvarumą turėtume rinktis maisto produktus, bei jų apdorojimo būdus, kuriems nereikia didelių gamybos sąnaudų. Tvari mityba tai ir maisto švaistymo mažinimas- planuojant kiek ir kokių  produktų  pirksime bei ruošime.

„Vaisių sprogimas“

Tvarios ir sveikos mitybos pagrindus būtina diegti nuo mažų dienų, todėl Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijos trečios klasės mokiniai dalyvavo trijų užsiėmimų cikle, skirtame žinių gilinimui apie  maisto švaistymą bei tvarią ir sveiką mitybą.

Pirmasis užsiėmimas buvo skirtas  edukacinių filmų apie tvarią  bei sveiką mitybą ir maisto gamybą žiūrėjimui ir pasiruošimui antrajai užduočiai. Kad ją atliktų, mokiniai burtų keliu susiskirstė į tris komandas, kurios gavo užduotį iš pateiktų ingredientų sąrašo išsirinkti tris ir pridėjus tris savo sugalvotus ingredientus sukurti receptą, pagal kurį reiks pagaminti sveikatai palankų užkandį.

Sumuštinukai „Gėlės žiedas“

Antrasis užsiėmimas vyko maisto ruošimo klasėje. Jo metu komandos gamino užkandžius pagal savo kurtus receptus. Pirmoji komanda gamino kokteilį „Skanumėlis“, kurį patiekė su vaisių popuri. Antroji komanda taip pat paruošė kokteilį „Vaisių sprogimas“, prie kurio patiekė užkandukus. Trečioji komanda nustebino  puikiais mini desertiniais sumuštinukais, kuriuos pavadino „Gėlės žiedas“.  Komandos pristatė savo pagamintus užkandžius ir pakvietė pasivaišinti.

Bendros vaišės

Trečiasis užsiėmimas integruotas į lietuvių kalbos pamoką.  Mokiniai skaitė tekstą ir atsakinėjo į klausimus apie tvarumą gaminant maistą.

Puikiai ir prasmingai praleistas laikas. Juk ne kiekvieną dieną tenka kurti sveikatai palankaus maisto receptą, kurį gaminant tausojama gamta ir stengiamasi kuo mažiau švaistyti maistą.

Autorius:
Gitana Šuminienė, Ligita Gaulyė

Nuotraukų autorius(-iai):
Autorių

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos