Iniciatyva „Apibėk mokyklą“

  • Paskelbta: 2023-09-24
  • Kategorija: Sportas

Iniciatyvą „Apibėk mokyklą“ ugdymo įstaigoms, prieš keletą metų pasiūlė Higienos instituto Sveikatos stiprinimo centras, remdamasis Škotijos patirtimi ir palaikydamas „Judriosios pertraukos“ idėjas.

Mankštos akimirka

Iniciatyvos „Apibėk mokyklą“ tikslas – nepriklausomai nuo asmeninių ar fizinių galimybių paskatinti visus vaikus daugiau judėti, pagerinti jų fizinę ir psichinę sveikatą. Dvi savaites kasdien, vienos pertraukos metu, mokinius ir mokytojus išeiti į lauką ir bėgti aplink savo mokyklą ar stadioną apie 1,5 kilometro. Jei kai kuriems vaikams dėl jų fizinės būklės netinka bėgimas, jį  galima keisti  į ėjimą sparčiu žingsniu.

Bėgimas

Rugsėjo 11-22 dienomis mūsų gimnazijos priešmokyklinio ugdymo grupės, 1-4 klasių mokiniai bei jų mokytojos dalyvavo jau tradicine tapusioje iniciatyvoje „Apibėk mokyklą“. Iš viso iniciatyvos metu mokiniai nubėgo/nuėjo 737 km. Iniciatyvos metu buvo mokinių, kurie nubėgo daugiau nei po 20 km. Šiemet iniciatyvos laikas sutapo su Europos Judumo savaite, todėl paskutinę iniciatyvos dieną mokiniai dalyvavo mankštoje, kurią vedė fizinio ugdymo mokytojas Valerijus Semionovas.

Ištvermingiausieji dalyviai

Aktyviausi, daugiausia kilometrų per dvi savaites nubėgę mokiniai buvo apdovanoti medaliais ir paskatinimo dovanomis.

Ši iniciatyva - puiki galimybė mokiniams sugrįžti į įprastą dienos režimą, pabūti gryname ore bei pabendrauti su klasės draugais.

 

Autorius:
Ligita Gaulytė, visuomenės sveikatos specialistė, Ilona Pužienė, pradinių klasių mokytoja

Nuotraukų autorius(-iai):
Ilona Pužienė, Ligita Gaulytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos