Išlydėjome XIX abiturientų laidą

  • Paskelbta: 2023-05-28
  • Kategorija: Renginiai

Abiturientai su pirmokais

Gegužės 26-oji – nepaprasta diena mūsų XIX laidos abiturientams. Jiems nuskambėjo Paskutinis skambutis, skelbiantis vieno gyvenimo etapo pabaigą ir kupiną pasirinkimų pradžią.

Saulėtą penktadienio rytą į vienuoliktokų išpuoštą gimnaziją 15 abiturientų atvyko triukšmingai. Auklėtoją Sveltaną Gilienę atsivežė  gaisrinės automobiliu, o kiti atvyko įvairiaspalviais balionais, į šmaikščiais užrašais papuoštais automobiliais. Visa gimnaziją, nuo pirmokų iki vienuoliktokų bei mokytojai, išėjo pasitikti abiturientų. Dešimtokai pasirūpino, kad abiturientams įžengiant į gimnaziją skambėtų muzika.

Pirmąją pamoką vedė pirmokėliai. Pamoka prasidėjo  gražiais sveikinimo žodžiais. Išklausius jų, pirmokai perėjo prie užduočių, kurias kartu su mokytoja Jolanta Kondrašoviene buvo kruopščiai parengę dvyliktokams. Jų metu patikrintos įvairios žinios: teko piešti, įminti galvosūkius ir netgi kartu sušokti nuotaikingą ančiukų šokį. Šauniai padirbėję, dvyliktokai taip pat turėjo nepamiršti ir įsivertinti savo darbą, pakeldami korteles. Džiugu, jog visiems pavyko gauti gerus įvertinimus. Tokia nuotaikinga gaida pirmokėliai dar kartą tarė padėkos žodį ir atsisveikino su abiturientais.

Pakeliui į šventę

Pradinių klasių mokytoja Iloną Pužienė trumpam visus savo buvusius mokinius sugrąžino į vaikystę. Atėję į klasę jie galėjo pasidžiaugti gražiomis, visą klasės lentą puošusiomis pradinių klasių nuotraukomis. Mokytoja  pasidalino vaizdo įrašu, kuriame buvo sudėti visi klasės prisiminimai bei jautrūs sveikinimo žodžiai. Vieniems jie sukėlė šypseną, kitus privertė susigraudinti. Pamokos pabaigą vainikavo paskutinysis kontrolinis darbas, kuriame dvyliktokai turėjo pasidalinti savo dvylikos metų patirtimi bei pasvajoti, kaip jie atrodys ateityje. Visi dirbo susikaupę ir labai stengėsi atsakyti į visus klausimus. Nuoširdžiai besikalbant ir žvelgiant į ateitį, visi net nepastebėjo, kaip atėjo laikas atsisveikinti. Tad kiekvienam įteikusi po dovanėlę – pėlėdžiuką, mokytoja tarė visiems „sudie“ ir išlydėjo mokinius į kitą susitikimą.

Trečia pamoka, mokinių pageidavimu, buvo lietuvių kalbos ir literatūros. „Išėjimo, išsiskyrimo tema  lietuvių literatūroje“ – taip vadinosi ši pamoka.

Abiturientai su auklėtoja

Paskutinioji pamoka tradiciškai vyko su klasės auklėtoja. Jos metu nenutilo kalbos ir įspūdžiai, patirti per šiuos dvylika metų. Nors širdyje  jautė jaudulį, tačiau visiems buvo smagu paskutinį kartą pabūti kartu. Šia ypatinga proga klasės auklėtoja Svetlana Gilienė paruošė kiekvienam po dovanėlę- užrašų knygutę, kurioje galėtume dalintis savo mintimis bei parodė susimąstyti privertusį vaizdo įrašą, kuriame buvo kalbama apie pasirinkimus ir gyvenimą. Taip, kiekvienas paskendęs savo mintyse, laukė, kol nuskambės paskutinis skambutis, rodantis šio gyvenimo etapo pabaigą.

Po auklėtojos klasės valandėlės pirmokėliai, aidint mokykliniam varpeliui, abiturientus palydėjo į Dusetų kultūros centrą. Čia jų laukė gausi publika: svečiai, tėveliai, mokytojai bei draugai.

Salė pasitinka XIX laidos abiturientus

Renginį vedė vienuoliktokės Viltė Urbanaitė ir Mantė Buivydaitė. Šventę pradėjo  gimnazijos direktorė Dalia Deinienė. Ji sakė, kad ši šventė ir linksma, ir liūdna. Tėveliams linkėjo stiprybės, kantrybės, o visiems abiturientams gerai išlaikyti egzaminus ir džiaugtis pasirinktomis studijomis ar darbu. Taip pat ji kai kuriems abiturientams įteikė Padėkos raštus už aktyvų dalyvavimą gimnazijos gyvenime bei sporto veikloje. Direktorė dėkojo abiturientams už pagalbą gražinant mūsų gimnazijos kiemą (jie padovanojo 8 hortenzijas) bei perdavė Zarasų administracijos direktoriaus Aurelijaus Banio, kuris negalėjo atvykti į šventę, sveikinimo žodžius.

Sveikina gimnazijos direktorė

Zarasų švietimo ir sporto skyriaus vedėja Sigita Keršienė pasveikino abiturientus, o olimpiadų, konkursų prizininkams įteikė Padėkos raštus bei atminimo dovanėles. Prizininkų šiemet labai daug – net 21 mokinys.

Kaip ir kasmet, sveikinimo žodį tarė Dusetų Švč. Trejybės bažnyčios klebonas kanauninkas Stanislovas Krumpliauskas. Jis perskaitė palaiminimą bei kiekvienam abiturientui padovanojo po atviruką, primenantį šią gražią šventę.

Abiturientus taip pat sveikino Dusetų seniūnas Darius Steponavičius, klasės auklėtoja Svetlana Gilienė, Antazavės Juozo Gruodžio pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytoja Diana Rožkovienė bei mokinių prezidentas Markas Jarmalavičius.

Tėveliai irgi tarė sveikinimo žodį. Jiems ši diena – vilčių ir nerimo metas, juk jų vaikų gyvenimas pasikeis, kaip – neaišku. O ką jaučia tie, kuriems paskutinį kartą skamba mokyklinis skambutis, atverdamas kelią į gyvenimą ir užverdamas duris į vaikystę, žino tik jie patys.

Muzikinius numerius dovanojo Rugilė Čepėnaitė, Ieva Laučiūtė, Austėja Dimitrijeva, Gabrielė Grižaitė, muzikos mokytoja Evelina. Pirmokai taip pat pasveikino muzikiniu numeriu: Austėja Markevičiūtė atliko dainą „Žibintas“.

Mokytojams dėkojo mokiniai, jų tėveliai, o glėbius gėlių abiturientams nešė draugai ir artimieji. Simbolinį gimnazijos raktą ir nuotaikingą, šmaikštų testamentą vienuoliktokams padovanojo abiturientai.

Mieli abiturientai, jūs stovite ant rytdienos slenksčio ir mąstote, kuriuo keliu eiti… Būkite tikri savo gyvenimo šeimininkai, ryžtingai įgyvendinkite savo svajones. Sėkmingos brandos egzaminų sesijos, atveriančios duris į svajonių išsipildymą.

Visų mokytojų, abiturientų  vardu dėkoju Dusetų kultūros centrui už nuolatinę pagalbą organizuojant renginius, o vienuoliktokams bei jų auklėtojai – už sunkų triūsą, kad ši šventė būtų įsimintina.

Autorius:
Vanda Normantienė

Nuotraukų autorius(-iai):
Vilijos Visockienės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos