Dovanos pradžiugino konkurso nugalėtojus

  • Paskelbta: 2023-12-05
  • Kategorija: Konkursai

Šiais mokslo metais rugsėjo 4-29 d. mūsų gimnazijos 4 ir 5 klasių mokiniai dalyvavo pažintinės žuvininkystės programos „Išauginta Europos Sąjungoje“ kūrybinių darbų konkurse. Konkursą organizavo VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūra kartu su Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija. Konkurso tikslas – pademonstruoti bei įtvirtinti šios programos dalyvių turimas žinias apie akvakultūros sektorių, Lietuvos akvakultūros ūkiuose išaugintus žuvininkystės produktus, akvakultūros sektoriaus profesiją bei verslo ir karjeros galimybes.

Skani žuvienė

Konkursui buvo galima teikti kūrybinius darbus pagal šias temas: mityba ir maisto ruošimas (pvz., mokyklos gurmaniško valgiaraščio ar sveikos mitybos valgiaraščio parengimas, atliktas tyrimas apie santykinę įvairių maisto medžiagų, esančių akvakultūros produktuose, naudą ir pan.); komunikacija (pvz., žurnalistinės kampanijos, siekiant skatinti akvakultūros produktų vartojimą, interviu su akvakultūros ūkių darbuotojais, vietos žmonėmis ir pan.); mokslas ir technologijos (technologinės idėjos, kurias galima panaudoti siekiant žuvų auginimo procesus padaryti efektyvesnius, kaip, pvz., idėjos dėl žuvų šėrimo, žuvų auginimo sąlygų, ligų prevencijos ir pan.); menas (pvz., vaizduojamoji medžiaga, skirta akvakultūros produktams populiarinti, ir pan.). Mūsų mokiniai pasirinko mitybos ir maisto ruošimo temą.

Ketvirtokai su savo gaminiu

Pirmiausia mokiniai su savo klasių auklėtojom aptarė žuvies produktų naudą mūsų organizmui, kaip dažnai ir kaip paruoštą žuvį reikia valgyti, kad gauti kuo daugiau naudingų medžiagų, kokia žuvis auginama akvakultūros ūkiuose. Paskui, mokytojos Gitanos Šuminienės ir visuomenės sveikatos specialistės Ligitos Gaulytės padedami, ketvirtokai gamino jūros lydekos užkepėlę su įvairių rūšių salotomis. Penktokai su klasės auklėtoja Jurgita Kazliene ir mokytojo padėjėjomis Daiva Barzdaite bei Liuda Kaškauskiene virė žuvienę. Žuvienę gamino iš eršketo, išauginto mūsų krašto akvakultūros ūkyje UAB „Vasaknos”. Abu patiekalai gavosi labai gardūs. Kai kurie vaikai buvo nustebę, kad patiekalai iš žuvies gali būt tokie skanūs.  Šių patiekalų gaminimo eigos aprašymas, nuotraukos ir buvo išsiųstos konkursui.

Ketvirtokai džiaugiasi dovanomis

Meno kategorijoje dalyvavo keletas 6-8 klasių mokinių. Jie, dailės mokytojos Svetlanos Raugienės paskatinti, akvarele, guašu, pieštukais ir flomasteriais kūrė fantastiškus jūrų ir vandenynų gyventojus. Ketvirtokai konkursui siuntė pieštus akvariumus su įvairiaspalvėmis žuvimis.

Penktokai su dovanomis

Spalio pabaigoje sužinojome, kad Programos kūrybinių darbų vertinimo komisija susipažino su visais pateiktais kūrybiniais darbais, juos įvertino ir patvirtino  nugalėtojus pagal amžiaus grupes ir temas. Iš visų, pagal temą „Mityba ir maisto ruošimas“ pateiktų 1–4 ir  5–8 klasių kūrybinių darbų, garbingas II-ąsias vietas laimėjo mūsų ketvirtokai ir penktokai!

Lapkričio pabaigoje gimnaziją pasiekė ir mokinių laimėtos dovanos.  Visi gavo JBL firmos ausines. Tokios dovanos labai patiko vaikams.

 

Autorius:
Jurgita Kazlienė

Nuotraukų autorius(-iai):
Jurgita Kazlienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos