Šachmatų turnyras, skirtas Kovo 11-ajai

  • Paskelbta: 2023-03-12
  • Kategorija: Sportas

Dešimtokai Almantas Girčys ir Ainis Špūras

Kovo 9-tą dieną gimnazijos skaitykloje vyko šachmatų turnyras tarp 7-10 klasių mokinių. Turnyras buvo skirtas Kovo 11-ajai paminėti. Šachmatai – stalo žaidimas ir intelektualus sportas, kuriame rungiasi du priešininkai. Tai atmintį ir mąstymą lavinantis žaidimas. Žaidimo tikslas – paskelbti priešininko karaliui matą.

Septintokai Rokas Domarkas prieš Pijų Bagdanavičių

Turnyro idėja kilo septintos klasės mokiniams, kurie parodė didelį norą ir entuziazmą žaisti šachmatais. Apklausę kitų klasių mokinius, surinkome dvylika žaisti mokančių ir net pasiruošusių išmokti, kad dalyvautų turnyre mokinių. Mokiniai buvo geranoriški ir atsinešė šachmatų lentų, o iš Zarasų sporto centro gavome pasiskolinti laikrodžius. Išsitraukę burtus mokiniai išsirinko savo priešininkus. Kiekvienai žaidžiančiai porai buvo paruošti stalai.

Žaidžia Dominykas Stauskas ir Almantas Girčys

Susirinkusius pasveikino direktoriaus pavaduotoja ugdymui V. Normantienė, trumpai pristatė žaidimo nuostatus ir palinkėjo visiems sėkmės. Atsisėdus prie stalų ir susidėliojus šachmatų figūras prasidėjo turnyras. Mokiniai žaidė vienas prieš kitą. Po kiekvieno ėjimo ant laikrodžio paspausdavo mygtuką, kad sustabdytų savo ėjimo laiką. Pabaigęs žaidimą, laimėjęs ar pralaimėjęs, mokinys pasikeisdavo priešininką. Nors žaidimui prireikė susikaupimo, mokiniai tarpusavyje ir pajuokaudavo, ir domėjosi, kaip sekėsi kitiems.

Kajus Pūras prieš Milvydą Laboką

Ore tvyrojo gera nuotaika. Kai kuriems sekėsi geriau kitiems prasčiau, bet noras žaisti nesumažėjo. Buvo aštuoni etapai, kuriuose mokiniai žaidė su skirtingais varžovais. Labiausiai turnyre išryškėjo IIg klasės mokinys Milvydas Labokas, kuris nepralaimėjo nė vieno karto. Jis iškovojo pirmąją vietą. Du septintokai (Tadas Meškauskas ir Kajus Pūras) surinko po lygiai pergalių, todėl teko išsiaiškinti, kuriam mieliau šypsosi fortūna. Po atkaklios kovos antrąją vietą iškovojo Tadas Meškauskas, o trečiąją –  Kajus Pūras. Sveikiname juos ir linkime toliau puoselėti norą žaisti šachmatais.

Devintokai Pijus Ruzgas ir Matas Liepinaitis

Dar kartą dėkojame Zarasų sporto centrui už suteiktą galimybę pasinaudoti jų laikrodžiais ir visiems turnyro  dalyviams:  Pijui Bagdanavičiui, Kajui Pūrui, Dainiui Lepiochinui, Rokui Domarkui, Tadui Meškauskui, Dominykui Stauskui, Nojui Černauskui, Pijui Ruzgui, Matui Liepinaičiui, Milvydui Labokui, Ainiui Špūrui ir Almantui Girčiui.  Turnyro dalyviams linkime toliau žaisti, mokytis ir ugdyti savo gebėjimus.

Autorius:
Uršulė Krikščionaitytė, Ig kl.

Nuotraukų autorius(-iai):
Vandos Normantienės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos