Džiaugiamės Mantės sėkme

  • Paskelbta: 2024-05-01
  • Kategorija: Konkursai

Lietuvos neformaliojo švietimo agentūra Palangos senojoje gimnazijoje balandžio 27-28 dienomis organizavo 56-ąjį Lietuvos mokinių jaunųjų filologų konkurso šalies etapą. Į jį pakviesti 98 mokiniai, jų mokytojai. Kaip ir kiekvienais metais, mokinių darbai buvo vertinami septyniose skirtingose sekcijose: poezijos, prozos, literatūros mokslo ir kritikos, publicistikos ir esė, tautosakos, kalbos bei vertimų (iš anglų, prancūzų, vokiečių, ukrainiečių, latvių kalbų.) Iš Zarasų į respublikinį konkursą buvo pakviestos dvi dalyvės. Tautosakos sekcijoje savo darbus pristatė Zarasų Ąžuolo gimnazijos IIg klasės mokinė Kamilė Gimbickytė  (mokytoja Gitana Kavaliauskaitė) ir Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijos IIIg klasės mokinė Mantė Razmanavičiūtė (mokytoja Dainora Biliūnaitė).

Mantė Razmanavičiūtė

Labai džiugu, kad Mantės Razmanavičiūtės darbas, pristatytas tautosakos sekcijoje, pelnė aukščiausią apdovanojimą: Lietuvos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos I laipsnio diplomą už geriausią tautosakos darbą, medalį ir rėmėjų dovanas.

Tautosakos sekcijos dalyvės su mokytojomis ir vertintojomis

Įspūdžiais po konkurso dalijasi Mantė:

Balandžio 27-28 dienomis dalyvavau Jaunųjų filologų konkurse Palangos senojoje gimnazijoje. Konkurso atidarymo iškilmingoje dalyje visus dalyvius įspūdingai pasveikino Palangos senosios gimnazijos mokinių braziliškų būgnų orkestras, vadovaujamas muzikos mokytojo Augustino Užkurato. Sveikinimo žodį tarė vertinimo komisijos pirmininkas – rašytojas, Vilniaus universiteto docentas, dr. Regimantas Tamošaitis, Lietuvos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos vyriausioji specialistė Elona Bagdanavičienė. Buvo pristatyta ir konkurso vertinimo komisija, kurią sudarė rašytojai, poetai, kalbininkai, mokslininkai, vertėjai – reiklūs ir žinomi tos srities specialistai. Po atidarymo prasidėjo darbas sekcijose. Mano darbas priklausė tautosakos sekcijai. Darbus vertino Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto direktoriaus pavaduotoja doc. dr. Jurga Trimonytė Bikelienė ir Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto Tautosakos archyvo skyriaus jaunesnioji mokslo darbuotoja Andželika Jakubynienė. Pradžioje susipažinę, pabendravę, kibome į darbą. Kiekvienai dalyvei (buvome šešios) teko pristatyti savo darbus vertintojų komisijai.  Aš pristačiau savo tiriamąjį darbą  „Dusetų krašto bitininkai apie bites ir bitininkavimą anksčiau ir dabar“. Po pristatymo iš komisijos narių sulaukiau ne tik klausimų, bet ir gražių pagiriamųjų žodžių. Po darbų sekcijose dalyvavome kūrybos vakare, kuriame mokiniai, vertintojai skaitė savo kūrybą. Visi dovanų gavome gimnazijos mokinių dešimtmečio kūrybos almanachą „Prie upokšnio“. Vakare turėjome galimybę nueiti į pajūrį prie tilto pasižiūrėti Ugnies ir šviesų misterijos „Jurgi, paimk raktus“, smagiai praleisti laiką „Žirgapolkės“ naktišokiuose, kurie vyko viešbutyje, kuriame apsistojome.

Su vertinimo komisijos narėmis po apdovanojimo

Kitą dieną vyko konkurso dalyvių apdovanojimai. Organizatoriai buvo gan dosnūs ir apdovanojo didžiąją dalį moksleivių. Aš laimėjau 1-ąją vietą už savo tiriamąjį darbą „Dusetų krašto bitininkai apie bites ir bitininkavimą anksčiau ir dabar“. Džiaugiuosi savo pasiekimais ir linkiu kitiems taip pat kurti ir dalyvauti šiame konkurse kitais metais.

Po apdovanojimo

Aš žaviuosi Mantės kantrybe, stropumu, pareigingumu, atsakingumu atliekant šį sunkų, atsakingą tiriamąjį darbą. Dar smagiau, kad jis buvo taip puikiai įvertintas. Kuo nuoširdžiausiai sveikinu Mantę ir linkiu kuo didžiausios sėkmės!

Autorius:
Dainora Biliūnaitė

Nuotraukų autorius(-iai):
Dainora Biliūnaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos